fbpx

Ez minden idők legegyszerűbb burrito receptje, amivel máris vihetünk egy kis mexikói életérzést a meccseken való szurkolásba. Gyorsan és egyszerűen kész van, szóval nem csak a vendégek, de a házigazda is imádni fogja. Már csak arra kell figyelni, hogy a sör elég hideg legyen…

Hozzávalók 5 főre:

A burrito elkészítése:

  • Melegítsük elő a sütőt 180C-ra, közben pedig készítsük elő a chilis babot. Ezzel gyakorlatilag semmi más dolgunk nem lesz, minthogy egy megfelelő fazékban folyamatos kevergetés mellett felmelegítsük.
  • Miután felforraltuk, a pultra kiterített tortilla lapokra halmozzunk nagyjából 10-10 dkg-ot.
  • Szórjunk rá ugyanennyi reszelt mozzarellát és szorosan tekerjük fel őket mint a palacsintákat.
  • Helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, jó szorosan egymás mellé.
  • Keverjük össze 250 g tejfölt 1 gerezd reszelt fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, majd kenjük meg vele a  burritók tetejét.
  • Szórjuk meg ezt is alaposan reszelt mozzarellával és az előmelegített sütőben addig süssük, míg a tetején lévő sajt megpirul.
  • Tálaláskor facsarhatunk rá friss lime levet, megszórhatjuk friss, korianderrel vagy petrezselyemmel. A maradék tejfölből és fokhagymából pedig egy kevés só, valamint frissen őrölt bors hozzáadásával készíthetünk egy mártogatóst. 
  • Hogy teljes legyen a mexikói hangulat apperitifnek egy-egy tequilát ajánlok! 

Jó étvágyat! 

Tags: , , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE