fbpx

Mi lehet jobb a nyáron, mint egy jó szarvaspörkölt bográcsban? Ehhez persze elengedhetetlen a minőségi alapanyagok beszerzése, amitől tökéletes lesz végeredmény. Szerencsére erről mi szívesen gondoskodunk, nektek már csak a barátaitokat kell összetrombitálni!

Hozzávalók:

A szarvaspörkölt elkészítése:

A bográcsot kikenjük a zsírral, beleszórjuk a vöröshagymát és a szalonnát. Tűz fölé akasztva a bográcsot közepes lángon addig pároljuk, míg üveges nem lesz a hagyma. Ekkor belefordítjuk a szarvashúst, majd erős tűzön, gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk a húst, míg kérget kapnak a húskockák.

A művelet vége felé a hús levet fog engedni, ekkor megszórjuk a fűszerköménnyel, majd alacsony lángon rotyogtatjuk tovább. Ettől a ponttól kezdve már nem kevergetjük, csak rázogatjuk, forgatjuk a bográcsot.

Rádobjuk a lecsóalapot, az erdei gyümölcsöt, a borókabogyókat, a babérleveleket, a bor felét ráöntjük, majd 1 teáskanál fűszerpaprikával szórjuk meg. 1,5 óra főzést követően sózzuk. Újabb 1,5 óra főzést követően ráöntjük a maradék bort, és rászórjuk a megmaradt 2 teáskanál fűszerpaprikát.

Ezt követően beleszórjuk a felszeletelt gombát, megkeverjük, majd további 1 órán át főzzük. Az utolsó órában kóstolgatjuk, ellenőrizzük sósságát, majd beállítva azt, forrón tálaljuk.

Tags: , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE