fbpx

Hamarosan megrendezésre kerül a labdarúgó Európa-bajnokság. A korona vírus-járvány miatt tavaly nyárról idénre halasztott EB a tervek szerint június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában, köztük Budapesten zajlik majd.


Jó hír a magyar vendéglátósoknak, hogy bizonyos feltételek mellett ez alkalommal is díjmentes az eseménysorozat nyilvános vetítése. Sok egység nagy erőkkel készül az EB-re és, speciális étel és ital kínálattal, különleges ajánlatokkal várják a közösen szurkolni vágyókat.

De mik is ezek a feltételek?


Amennyiben a vendéglátóhelyhez nem kapcsolódik kereskedelmi tevékenység, vagy olyan üzemszerű sportkocsmáról van szó, amely napi szinten közvetít sporteseményeket és a labdarúgó Eb alatt egyéb aktivitást nem vezet be (például időszakos területnövelés, belépődíj, kötelező minimum fogyasztás, szponzoráció stb.) a vetítés díjmentes.


A korona vírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében a vetítés akkor is díjmentes, ha 300 fő befogadóképességet meg nem haladó, üzemszerűen működő vendéglátó egység kíván élni a kivetítés lehetőségével. Az eseményhez fűződő egyéb aktivitásokra vonatkozó tilalom azonban ebben az esetben is érvényes.


A nyilvános vetítés előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a kivetites@mtva.hu e-mail-címen lehet megtenni. A kivetítésekkel összefüggő bármely egyéb kérdés vagy észrevétel esetén szintén ezen a címen tud az MTVA információval szolgálni. Amennyiben az ingyenesség feltételei fennállnak, a vendéglátóhely az előzetes regisztrációt követően megkapja a mentesítést tartalmazó engedélyt.


A Magyar Közlönyben megjelent információk szerint a mérkőzésekre érkező külföldi szurkolók védett személyeknek minősülnek, amennyiben az étteremben vagy a szállodában bemutatják a meccsre szóló jegyüket, ez szintén pozitív hatással van a turizmusra és vendéglátásra.


A hasznos infók után, pillantsunk be a szurkolás kulináris világába, akár nyilvános helyen, akár csak otthon szeretnénk ily módon kikapcsolódni, időt tölteni.

A vérbeli drukkerek tudják, a dolognak komoly fiziológiája van, komoly előkészületekkel és ez nem csak a csapatmez felöltését, vagy az arcfestést foglalja magába, az elemózsiáról is gondoskodni kell bizony. Lehetőleg sok legyen és kéznél…Ki szeret rohangálni? Tuti, pont, akkor esik gól, ha egy percre odébb teszi az ember az ember a lábát.
Könnyen fogyasztható, jellemzően sós dolgok kerülnek a porondra. Brit tudósok megállapították, hogy mérkőzések előtt a kisboltosok sokkal több sósat és folyékony kenyeret adnak el!


Melyek a legnépszerűbb snackek, ételek, italok egy jó meccshez, a lilahagymás kacsazsíros deszkán és a lager sörön túl?


Az örök top listás kedvenc, a csirkeszárny, akár ragacsos, akár rántott, akár fűszeres módon készül. Sokan egybe kötik a közös otthoni drukkolást grillezéssel és BBQ-val, ezzel is emelve a hangulatot. Ha már a grill és BBQ: nem mehetünk el szó nélkül az ízletes, fűszeres grillkolbászok, hamburgerek és hot dogok mellett. Végtelen módon variálható, saját ízlésre szabható finomságok, amelyek viszonylag gyorsan el is készíthetőek és bármilyen friss idénysalátával remekül megállják a helyüket.

Készíthetünk steaket is, percek alatt megvan. Ha esetleg maratont tartanánk a BBQ technikával készített ételek is kiválóak, egy sertés vagy egy marha oldalas igazán jó választás.


Fűszeres fasírtgolyó, klasszikus fish & chips, halrudacska- ezeket a gyerekek is nagy örömmel fogyasztják. Nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a csirke nuggetset és a hagymakarikát sem, tulajdonképpen a rántott dolgokat, úgy unblock, mi magyarok rajongunk értük, még rajongás közben is!

Elengedhetetlen kellékké váltak a különböző szószok és mártogatósok is. Egy csípős salsa vagy egy kellemes, enyhe chedaros mártogatós, egy tartár, ízesített BBQ szószok, mind-mind nagyszerű kísérők.


Természetesen érdemes az egészségesebb lehetőségeket is számba venni. A mártogatósokkal a nyers zöldségeket is fel lehet dobni. A friss gyümölcs,a nyári melegben hűsítő, legyen az egy dinnye szelet vagy grapefruit. Az alkoholt és a szénsavas üdítőket helyettesíthetjük frissítő citrusos limonádéval. Ha a túlzottan fűszeres és sós rágcsálnivalókat pótolhatjuk olajos magvakkal, aszalt gyümölcsökkel.


Míg régen csak egy chips, sült burgonya vagy popcorn jutott volna eszünkbe, ma már számtalan kreatív ételt varázsolhatunk egy-egy összecsapás megtekintéséhez.

Tags: , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE