fbpx

Az okrapörkölt, arabul bamia, a Közel-Kelet számos országában előforduló klasszikus étel, melynek alapja ez a trópusi, zárvatermő növény. A pörkölt általában bárány vagy borjúhúsból készül és rizzsel tálalják. Ha szeretitek kipróbálni más nemzetek konyháját és a különleges ízeket, már van is egy ötletünk holnapra…

Hozzávalók 4 főre:

Az okrapörkölt elkészítése:

  • A kockára vágott borjúcombot sózzuk, borsozzuk, majd egy edényben kevés, forró olajon körbepirítjuk, és kiszedjük.
  • A hagymát apró kockára vágjuk és ugyanebben az edényben kevés sóval üvegesre pároljuk.
  • A húst rászedjük a hagymára, hozzáadjuk a paradicsompürét, a szeletelt fokhagymát, valamint a gránátalma melaszt.
  • Sóval, borssal ízesítjük és elkezdjük párolni. Ha a hús már félig puha, hozzáadjuk az okrát. Zöldségalaplével pótoljuk az elpárolgott folyadékot és készre főzzük.
  • A rizst kétszer-háromszor hideg vízben átmossuk.
  • Egy edényben forraljunk annyi vizet, ami a rizs 1,4-szerese, adjunk hozzá kevés sót, majd öntsük bele a rizst.
  • Nagy lángon főzzük, amíg ismét felforr, fedjük le, majd hagyjuk takaréklángon 10-11 percig, közben pedig ne kevergessük!
  • Ha lejárt az idő, kapcsoljuk le alatta a tűzhelyet és hagyjuk pár percet pihenni. Ezután villával lazítsuk fel és már tálalhatjuk is a pörkölttel.

Jó étvágyat!

Címkék: ,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE