fbpx

Nagyszerű ételek készíthetők a feketepecsenyéből, amely a marha csípője alatti puha húsrész vonalában található.

Hozzávalók:

1,5 kg feketepecsenye

1 dl száraz vörösbor

olívaolaj, mustár, bors, só, kakukkfű,

Elkészítés:

A szépen letisztított feketepecsenyét vékonyan bekenjük mustárral és megborsozzuk, leöntjük kevés olívaolajjal, majd lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap letöröljük róla az olajat és a mustárt, majd tepsiben kevés olivaolajon rövid idő alatt körbepirítjuk az egész húst, és ízlés szerint sózzuk még. Ezt követően nagy tepsibe helyezzük, öntünk alá 2 dl vizet és 1 dl jó minőségű száraz vörösbort. Az egészet lefedjük alufóliával és kb. 150 Celsius-fokon kíméletesen puhára pároljuk.

Kivesszük a tepsiből, és vágódeszkára helyezve hagyjuk kihűlni. Ezután megszabadítjuk a spárgától és 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Párolt vagy grillezett zöldségekkel tálaljuk.

Jó étvágyát kívánunk hozzá!

Köszönjük a receptet a Matusz-Vad Zrt. kreatív séfjének, Poharelec Zoltánnak! #

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE