fbpx

Ha egy különleges, ám nem túl bonyolultan elkészíthető ételt tennénk az asztalra, akkor kiváló választás a vaddisznólapockából készített ragu, amit vegyes erdei gombával és tárkonnyal és tejszínes habarással bolondíthatunk meg.

Hozzávalók 4 főre

Elkészítés

A vaddisznólapockát 1 cm x 1 cm-es kockákra vágjuk, megfuttatjuk a hagymán, majd kevés húslevesalaplével (ha nincs, vízzel) felöntjük úgy, hogy a húsokat 2-3 cm-re lepje el a folyadék. Hozzáadunk babérlevelet és a szárított tárkonyt, sót, borsot és kb. 2 órán keresztül főzzük. Kb. 1 liter húslevesalaplével felöntjük, hozzáadjuk az erdei gombakeveréket, a zöldségmixet és a gnocchit. Végül behabarjuk tejföllel vagy tejszínnel úgy, hogy a kevés liszttel kikevert tejfölhöz vagy tejszínhez kevés levet merünk ki a ragunkból, azzal is simára keverjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a habarást a raguhoz. (Ezzel elkerülhetjük a tejtermék kicsapódását.)

A végén citromlével ízesítjük.

Jó étvágyat!

Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE