fbpx

Ha egy különleges, ám nem túl bonyolultan elkészíthető ételt tennénk az asztalra, akkor kiváló választás a vaddisznólapockából készített ragu, amit vegyes erdei gombával és tárkonnyal és tejszínes habarással bolondíthatunk meg.

Hozzávalók:

  • csont nélküli vaddisznó lapocka
  • zöldségmix
  • erdei gombakerevék
  • 3 fej közepes vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • állati eredetű zsiradék (liba, sertés, mangalica)
  • gnocchi
  • 1 db paprika
  • só, bors
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • morzsolt tárkony
  • 2 dl tejföl vagy tejszín a habaráshoz
  • kevés liszt
  • 1 citrom

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk kevés zsíron, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikát és fokhagymát.

A vaddisznólapockát 1 cm x 1 cm-es kockákra vágjuk, megfuttatjuk a hagymán, majd kevés húslevesalaplével (ha nincs, vízzel) felöntjük úgy, hogy a húsokat 2-3 cm-re lepje el a folyadék. Hozzáadunk babérlevelet és a szárított tárkonyt, sót, borsot és kb. 2 órán keresztül főzzük. Kb. 1 liter húslevesalaplével felöntjük, hozzáadjuk az erdei gombakeveréket, a zöldségmixet és a gnocchit. Végül behabarjuk tejföllel vagy tejszínnel úgy, hogy a kevés liszttel kikevert tejfölhöz vagy tejszínhez kevés levet merünk ki a ragunkból, azzal is simára keverjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a habarást a raguhoz. (Ezzel elkerülhetjük a tejtermék kicsapódását.)

A végén citromlével ízesítjük.

Jó étvágyat! A recept Patkó Dávid kreatív séf ajánlásával készült!#

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE