fbpx

Az éttermeknek folyamatosan fejlődniük és alkalmazkodniuk szükséges az új technológiai trendekhez a legmagasabb szintű vendég kiszolgálás érdekében. Ebben a folyamatban a digitális étlapok alkalmazása kiemelkedő szerepet játszik. A hagyományos papíralapú étlapokat egyre inkább felváltják az interaktív megoldások. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk, hogy a digitális étlap előnyei hogyan hathatnak az étterem sikerességére.

Az újdonság varázsára mindenki esküszik. Nincs ez másképpen a digitális étlapok esetében sem. Ami új, szokatlan, egyedi megjelenésű arra felkapjuk a fejünket és megmarad a memóriánkban. Ilyen a QR kód is. A QR kód vizuális megjelenése, leolvasása és a digitális étlap böngészése egy olyan folyamat, ami beég az ember elméjébe és pozitív élményként beszél róla. Megkülönböztet a versenytársaktól. Ha egy vendéglátóhely valami mást, újat képes nyújtani, az megmarad a vendégek emlékezetében és beszélni fognak róla. Ez olyan marketing erővel bír, amit anyagi ráfordítással szinte lehetetlen megszerezni. 

www.123rf.com

Élmény alapú vendéglátás nélkül nincs törzsvendég 

Az interaktív élmény is kiemelt szerepet kap digitalizált világunkban. Az okostelefon mindenkinek ott van a kezében és különlegesebbnél különlegesebb impulzusok tesznek kísérletet arra, hogy figyelmünket megragadják és megtartsák. Az Etlap.Online PRÉMIUM Digitális Étlap lehetővé teszi az interaktív élmények nyújtását a vendégek számára. Az ételek és italokhoz fényképeket, leírásokat és akár allergén információkat is csatolhatnak. Ezt a funkciót az Etlap.Online PRÉMIUM Digitális Étlap is tudja, sőt. Ez segít a vendégeknek az ételválasztásban, biztonságossá teszi az ételválasztást és akár hozzájárulhat az étel iránti vágy fokozásához is. 

A digitális étlap leköti a vendég figyelmét már a helyfoglalástól kezdődően, segíti a gyors ételválasztást. Az étlap megfelelő kialakításával az ételek pozícionálhatók a vendégeknek, ezáltal előtérbe helyezhetjük a szezonális ételek kínálatát vagy a nagyobb profiot hozó ételeket sorolhatjuk előre a bevétel növelését megcélozva.   

www.123rf.com

A fenntarthatóság napjaink egyik legégetőbb feladata 

További és talán leginkább nyilvánvaló előny a környezetbarát megközelítés. A hagyományos étlapok gyakran nagy anyagi-, idő- és papírfelhasználással járnak, amely hozzájárul az erdőirtáshoz és a papírhulladék keletkezéséhez. A digitális étlapok használatával az éttermek csökkenthetik ökológiai lábnyomukat, és hozzájárulhatnak a fenntarthatósághoz, úgy, hogy nem kell lemondaniuk egy szezonális étel gyors és tetszetős megjelenítéséről sem. 

Könnyű kezelhetőség

A digitális étlap dinamikus és könnyen frissíthető megoldást kínál. Az éttermek könnyedén módosíthatják az ételek árait, a menü összetételét vagy akár az aktuális ajánlatokat. Ez lehetővé teszi az éttermek számára, hogy azonnal reagáljanak az alapanyagok szezonális változására, irányzatokra vagy éppen a vendégek visszajelzéseire. Gyakorlati tapasztalat, hogy az ételválasztást követően még nézegetik a vendégek az étlapot áthidalva ezzel az ételkészítés várakozás időszakát. Éhes gyomorral lassan telik az idő, mondhatnánk, a digitális étlap ebben is segítséget nyújt. Eltereli a figyelmet az éhségről és a vendég azt tapasztalja, hogy a rendelt étel villámgyorsan megérkezett. 

www.123rf.com

Személyre szabás

A digitális étlapok lehetővé teszik az éttermek számára, hogy adatokat gyűjtsenek a vendégeik ételválasztási szokásairól és preferenciáiról. Ezek az adatok segíthetnek az éttermeknek abban, hogy jobban megértsék a vendégigényeket és testreszabott ajánlatokat készítsenek. Ezen kívül a visszajelzések alapján finomíthatják az ételek és italok kínálatát. 

A digitális étlapok alkalmazása számos előnnyel jár az éttermek számára. Ezek a megoldások nem csak környezetbarátak, hanem rugalmasságot, interaktív élményt, egyszerűbb választást, valamint adatelemzési lehetőségeket kínálnak. Az éttermeknek érdemes fontolóra venniük a digitális étlapok bevezetését, hogy tovább növelhessék vendég kiszolgálási szintjüket és javítsanak versenyképességükön. 

Most a Chef Inspiráció Blogja jóvoltából 30 napig díjmentesen kipróbálhatod az Etlap.Online PRÉMIUM Digitális Étlapját. Díjmentes regisztráció IDE KATTINTVA!   

Tags: , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE