fbpx

Az éttermi felszolgálók az éttermek megfelelő működésének kulcsfontosságú szereplői. Az éttermekben dolgozó pincéreknek számos feladata van, amelyek közé tartozik az ételek szervírozása, a borok felszolgálása, a vendégek kiszolgálása, és az éttermi élmény fokozása. Ennek érdekében számos eszközt használnak, amelyek között a brifkó, azaz pincér pénztárca, az üvegnyitó, néhány helyen pedig a hófehér pincérkesztyű is az alapfelszerelések közé tartoznak. Fontos, hogy ezek az három kellék biztonságosak és megbízhatóak legyenek, és megfeleljenek a higiéniai és minőségi előírásoknak. Nézzük a kiválasztásuk szempontjait!

Brifkó, azaz a tökéletes pincér pénztárca

A felszolgálók pénztárcája az egyik legfontosabb kellék, amelyre szükségük van az éttermi munkájuk során. A jó minőségű pénztárca kiválasztása során számos szempontot érdemes figyelembe venni. Az egyik legfontosabb szempont az anyagminőség, amely a tartósságot és a funkcionalitást biztosítja. A legtöbb pénztárca valódi bőrből vagy műbőrből készül, amelyek közül a valódi bőr a legjobb minőséget és tartósságot tudja biztosítani. Mindkét anyag strapabíró és könnyen tisztítható, ezért jól karban tartható. A pénztárca mérete is fontos szempont. A megfelelő méretű brifkó biztosítja, hogy az éttermi számlák és a készpénz egyszerűen kezelhetőek legyenek. Az optimális méretű pénztárca kényelmes viselet, jól kezelhető méretű és lehetővé teszi, hogy az éttermi felszolgáló könnyen hozzáférjen a benne tárolt dokumentumokhoz. A pénztárca belső részének kiosztását egyéni preferencia alapján érdemes megválasztani. Ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan tudja kezelni a felszolgáló a számla fizetést, készpénz visszaadást, a számára legmegfelelőbb elosztású pénztárca lesz a legnagyobb segítsége. A címletek egyértelmű elkülönítése megakadályozza a fizetéskor kialakuló kínos másodperceket, amíg a pincér keresi a visszajáró összegét tárcájában. A vendég máris elégedettebb!

Kép: www.chef.hu

Milyen a jó üvegnyitó?

Az üvegnyitó vagy pincérnyitó az egyik legfontosabb eszköz a pincérek számára, mivel a vendégek étterem-élménye szempontjából elengedhetetlen az üdítők, sörök, borok megfelelő szervírozása. Az üvegnyitó használatának technikája kiemelt jelentőséggel bír az éttermi élmény fokozása érdekében, de ehhez mindenképpen könnyen kezelhető, praktikus, “kézre álló” eszközt szükséges választanunk. Ezen kívül fontos szempont a pincérnyitó kiválasztása során a minőség. A jó minőségű eszköz biztosítja az egyszerű és hatékony dugó vagy kupak eltávolítást, és könnyen használható a pincérek számára, nem mellesleg sokáig hű társa lehet egy felszolgálónak. A jó üvegnyitó rendelkezik egy erős, de kényelmes fogantyúval, amely biztonságos és stabil fogást nyújt a pincérnek. A dugóhúzó hegye sima, és éles, amely lehetővé teszi a dugók könnyű eltávolítását, anélkül, hogy megsérülnének.

Fotó: www.envato.com

Hófehér pincérkesztyű

A pincérkesztyűvel manapság egyre kevesebb helyen találkozunk. Ha hófehér kesztyűben vár minket a felszolgáló az étterem bejáratánál, akkor vendégként biztosak lehetünk abban, hogy magas színvonalú helyen járunk. A fehér kesztyű két fontos funkcióval rendelkezik. Az egyik a maximális tisztaság biztosítása, mivel megakadályozza az ételre kerülő szennyeződéseket, és biztosítja a lehető legtisztább szervírozást, mivel a pincér keze nem találkozik a tányérral. Másrészt pedig megakadályozza a pincér kezének verejtékezését, amely lehetővé teszi, hogy a pincér tiszta és száraz kézzel szervírozzon. A jó pincérkesztyű puha, kényelmes és biztosítja a megfelelő védelmet a kezek számára. Ezenkívül a fehér szín fontos, hogy az éttermi élményt fokozza, és megteremtse a megfelelő hangulatot az étkezéshez.

Fotó: www.envato.com

Nézz szét a Chefs.hu felszolgáló kellékei között, és válaszd ki a legmegfelelőbb eszközt magadnak.

(A cikk a chef.hu-val való közös együttműködésből született)

Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE