fbpx

Mikor a gasztronómia világába merülünk el, hajlamosak vagyunk azokra az exkluzív, nagyvárosi éttermekre gondolni, melyek a világ minden tájáról vonzzák az ínyenceket. De a gasztronómia élvezete nem csak a nagyvárosok kiváltsága. Egy jól megválasztott szállodában is érhetnek minket kellemes meglepetések, melyről a Dráva Hotel konyhafőnöke Propszt-Lancz Alexandra gondoskodik.

A négycsillagos Dráva Hotelben mindent megtalálható, ami a tökéletes pihenéshez szükséges. Kényelmes hotelszobák, tágas apartmanok, pihentető wellnessrészleg, kényeztető masszázsok, teniszpálya, mindez 7,5 hektáron. Természetesen az esti kikapcsolódáshoz is van egy remek helyszínük, a Retro Bowling Bár 4 bowling pályával, darts-al, játékgépekkel és biliárddal várja a látogatókat. Ennek fényében a gasztronómia területén is nagyon sokféle elvárásnak kell megfelelniük, hogy minden vendég maradéktalanul elégedetten távozzon.

Fotó: Dráva Hotel

Mindennap egy új kihívás

A konyha élén Propszt-Lancz Alexandrát üdvözölhetjük. Számára nem idegen nőként a nagyüzemi vendéglátás, ugyanis mindkét nagymamája konyhafőnökként dolgozott. Szandra több siófoki hotelben is kipróbálta magát, legemlékezetesebb számára az Azúr Hotel Prémium részén töltött időszaka. De szorgoskodott cukrászként is, illetve a villányi Mandula étteremben is csiszolta szakmai tudását, majd 6 évvel ezelőtt kötelezte el magát a Dráva Hotel mellett. Konyhafőnöki pozíciója közben lehetősége volt elvégezni a szakácsmester képzést, így szakmai tudását egy mester bizonyítvánnyal koronázta meg. Mivel itt nincs bizonytalan zárás és éjszakába nyúló kiszolgálás, így nem kell választania a munka és a magánélet között, miközben a napi kihívásokról sem kell lemondania.

Propszt-Lancz Alexandra/ Fotó: Dráva Hotel

Teltház esetén naponta 280 főt kell maradéktalanul ellátnia svédasztalos reggelivel és vacsorával. Emellett pedig á la carte ajánlatért, a snack bár kínálatért, valamint a bowlingteremhez tartozó street food repertoáért egy személyben felel. Az étlapon megtalálhatóak a magyar konyha klasszikusai, ám ezek újragondolva, modern köntösbe öltöztetve kerülnek az asztalokra. Nem ritka, hogy egy-egy hagyományos étel mellett egy nem várt hozzávaló is felbukkan, mint például egy egzotikus fűszer vagy egy nemzetközi technikával készült komponens. Emellett igyekeznek szem előtt tartani a sokféle étel-érzékenységet, a szezonalitást és természetesen nagy számban készülnek náluk könnyebben fogyasztható, egészséges fogások.

Kis kiszerelés, nagy elégedettség

Ha beszállító partnerről van szó, Szandrának nincs egyszerű dolga, hiszen a Harkány környéken végesek a lehetőségei a valóban friss és változatos alapanyagok beszerzését illetően. Ami számára különösen hasznos, hogy a Matusz-Vad sok, kis kiszerelésű konyhakész terméket kínál, melyekből kiemeli a fagyasztott virslit. Ezt elsők között kezdtük el forgalmazni partnereink számára, mely több szempontból is praktikus. Esetükben az olyan kis előkészítő területeken, mint pl. a bowling bár konyha részlege egyszerűen nincs hely és szaktudás komoly gasztronómiai fogások elkészítésére. Azonban egy hot-dog, egy hamburger vagy egy panírozott appetizer könnyen elkészíthető magasabb szintű konyhai tapasztalat nélkül is, melyre napjainkban fokozottan nagy szükség van.

Fotó: Dráva Hotel

Az ilyen konyhakész termékek nagy előnye, hogy nem kell az egész csomagot egyszerre felhasználni, hanem mindig csak annyit, amire éppen szükség van. Ezáltal könnyen kalkulálható, felesleges veszteség nélkül. Ez nagyon fontos az olyan kiszámíthatatlan szezon esetében, mint a mostani. Sok szállodához hasonlóan náluk is megcsappant a június havi vendéglétszám, amelyet a júliusi és augusztusi hónapokban teltház követ.  Ám a balatoni beszámolókkal ellentétben, itt hétköznapokon van magasabb forgalom. Ennek az az oka, hogy míg a magyar tengerhez sokan látogatnak el a fővárosból kizárólag hétvégére. Aki viszont Harkányban foglal szállást a családjával, az nagy valószínűséggel egy egész hétre érkezik.

Cím: 7815 Harkány, Bartók Béla út 1.

Tags: , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE