fbpx

Kezdődik a suli és a délutáni foglalkozások hada, így sokszor már nem jut idő a vacsorakészítésre. Éppen ezért jó, ha ebből a két termékből mindig akad egy zacskóval, így pillanatok alatt varázsolhatunk meleg ételt az asztalra, ráadásul a gyerekek sem fognak nemet mondani rá!

Hozzávalók:

Elkészítése:

  • A fagyasztott burgonyapüréből a kívánt mennyiséget tegyük előző nap este a hűtőbe, hogy másnapra kiengedjen. Elkészítés előtt 30 percre helyezzük szobahőmérsékletre, hogy meggyorsíthassuk a főzést.
  • Többféleképpen is el lehet készíteni, de én most a legjobb, legegyszerűbb elkészítést ajánlom. Ehhez szükségünk lesz egy lábasra, amibe belerakjuk a pürét. Közepes, de inkább alacsonyabb lángon elkezdjük melegíteni. Fontos, hogy közben folyamatosan kavargassuk egy spatula vagy habverő segítségével. Addig melegítsük, míg elkezd kissé rotyogni, ekkor elzárhatjuk alatta a tűzhelyet, és félrerakhatjuk tálalásig.
  • Amíg pihen, keverhetünk hozzá pár kocka hideg vajat, amitől finom, krémes lesz a végeredmény. Ízlés szerint adhatunk még hozzá kevés szerecsendiót is, higgyék el, ha nem áruljuk el, észre sem veszik, mégis sokat dob rajta! 
  • Közben melegítsünk egy serpenyőben olajat, vagy ha egészségesebb megoldást szeretnénk, kókuszzsírt. Nagyjából 175 °C meleg olajban 3-4 perc alatt készre, aranybarnára sülnek az ínycsiklandó csirkenuggetsek. 
  • Tálaláshoz csemege uborkát ajánlok, illetve ízlés szerint, ki mit szeret! 

Jó étvágyat kívánunk! 

Tags: , , ,
test asdf asdf a sdf asd asdf

Kapcsolódó cikkek