fbpx

Biztosan mindenki járt már úgy, hogy hullafáradtan haza esett a munkából és nem volt mit vacsoráznia. A közelgő hűvös, őszi és téli estéken, biztosan jól tud esni egy olyan forró és tartalmas leves, mint amilyen ez fantasztikusan finom és gyors kacsa pho!

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 l marhahús alaplé
  • 50 dkg kacsahús
  • 5 g koriandermag
  • 2 dkg friss gyömbér
  • Só, bors ízlés szerint
  • 4 szál újhagyma
  • fél csokor koriander
  • 1 doboz mungo babcsíra
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 15 dkg rizstészta
  • 1 chili paprika

A kacsa pho elkészítése:

  • Először egy kevés olívaolajon hirtelen átpirítjuk a már eredetileg is párolt kacsahúst és tálalásig félretesszük.
  • Ezután a koriandermagokat szárazon, enyhén megpirítjuk egy fazékban, öntünk rá egy kevés olívaolajat, hozzá dobjuk a gyömbér felét és ezt is lepirítjuk egy kicsit. Az egészet felöntjük a kész marhahús alaplével.
  • Utána ízesíthetünk sóval és borssal. Forraljuk néhány percig és azonnal találhatjuk is.
  • Egy leveses tálba beletesszük a kacsahús darabokat, ráhalmozzuk a rizstésztát, mellé rakjuk a csírát, a felkarikázott újhagymát, apróra vágott friss gyömbért és az össze vágott koriander zöldet.
  • A tetejére ízlés szerint chili karikákat teszünk. Azonnal, forrón fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek