fbpx

Az erdő szélén megbúvó vendéglő egy valóságos oázis azok számára, akik pár nyugodt órára, egy finom ételre és a természet közelségére vágynak. A Kisrigó Étterem pont olyan, mintha meglátogatnád a vidéki nagymamádat. Garantáltan tele hassal távozol, és alig várod, hogy visszatérj!

A hely története egészen 1981-ig nyúlik vissza, mikor az akkori tulajdonos úgy gondolta, szuper lenne egy hely az erdő szélén, ahol a kirándulás kezdetén/végén lehetne inni egy erős feketét, vagy egy jéghideg fröccsöt. Azóta teljes értékű étteremmé nőtték ki magukat, sőt, sokkal többek ennél, de erről majd később. A tulajdonosváltást követően úgy érzik, mostanra találták meg igazán a saját útjukat. 2021 decembere óta új csapattal és új koncepcióval hódítanak, a siker pedig nem is váratott magára…

Fotó: Horváth-Szekeres Anna

„Nálunk mindenki otthon van”

Kürtösi Norbert séf szavaival élve, az új tulajdonossal ők a népies vendéglátást és a természetközeliséget szeretnék visszahozni és átadni. „Mi itt nagy adag ételt készítünk, mert szeretünk enni és szeretünk adni. Zsiradékon főzünk, parasztosan, ahogy régen, kis piros lábasban tálalunk, és kockás terítővel terítünk. Ami pedig legalább ilyen fontos, hogy nálunk mindenki otthon van. A talpig öltönyben, céges rendezvényre érkező üzletemberek, a bakancsos túrázók és a kis gyerekes családok is jól tudják itt érezni magukat.” Ezt egy percig nem kétlem, ugyanis itt tényleg egy egész napot el lehet tölteni. Amíg az egyik sarokban a gyerekek simogathatnak nyuszit, vagy kergethetik a csirkéket, addig az idősebbek csocsózhatnak, lovagolhatnak, vagy egyszerűen csak hátradőlhetnek valamelyik nyugágyban. Ha még ez sem lenne elég, a Kisrigó Étterem életérzését haza is lehet vinni! A helyi termelők által készített és itt felszolgált szörpök, lekvárok és chilik széles választéka megvásárolható.

Fotó: Horváth-Szekeres Anna

Roppanós virsli, kemencés túrós csusza és magas ágyásról szedett paradicsom

A Kisrigó Étterem akkor is remek választás, ha az idelátogató barátainknak a város zajától távol szeretnénk megmutatni a magyar gasztronómia legjavát. A Jókai-bablevestől kezdve a kolozsvári töltött káposztán át a túrógombócig, minden van, amire büszkék lehetünk. Az erdő közelségének szellemében többféle vadételt is felszolgálnak. A legnépszerűbbek a szarvassal készült ételek, valamint a ropogós csülök sült fokhagymával és falusi krumplival. Az étlapjuk a teljes napot lefedi, így az is bátran ejtse útba őket, aki a kakasokkal ébred. A reggeli kínálatban 4-féle étel szerepel, mi a bundás kenyér mellett tettük le a voksunkat. Ez két esetben igazán ideális választás. Ha nagyon (mármint tényleg nagyon) éhes az ember, vagy ha legalább 10 km-t sétál utána, ugyanis valóban nem kis adag, még ha a kép nem is adja vissza. Nem tudom kinek az ötlete volt először, hogy fehér kenyeret süssünk ki olajban, de sajnos zseni volt, itt pedig még megfejelik azzal, hogy sonkával és sajttal is megtöltik.

Fotó: Horváth-Szekeres Anna

Vadban nagy a Kisrigó!

Ha pedig már olyan népszerűek a vadételeik, nem hagyhattuk ki a vörösboros szarvasragut sem, amit erdei gombákkal és burgonyakrokettel tálalnak. A hús finom omlós, eszméletlenül szaftos, ideálisan fűszerezett, és szintén nem kevés. Bár, ha őszinte akarok lenni, elém száraz kiflicsücsköt is tehetnének, ha ilyen kis lábasban érkezik, mert imádom az ilyen típusú vendéglőket. A kevésbé klasszikus ételek közül nagyon izgalmasan hangzott a pisztáciás sertésszűz citromos rizzsel, így nincs mese, azért még vissza kell jönni!

Fotó: Horváth-Szekeres Anna

Itt nem egy csapat, hanem egy család teszi eléd az ételt

A Kisrigó báját a környezet mellett egyértelműen a szerviznek köszönheti. Nem is csapatként, hanem családként tekintenek magukra, ami a kiszolgáláson is érződik. Nincsenek ideges, feszült arcok és türelmetlen pincérek. Tovább megyek, ugyanis, ha igény van rá, még egy kis varázslatot is kaphatunk az ebédünk mellé, egyik kollégájuk ugyanis bűvésznek tanul. Én egy ötéves gyereket megszégyenítő lelkesedéssel húzkodtam a francia kártya lapjait, és még órákig el tudtam volna lenni Gyuszi trükkjeivel. Dolgozik még náluk tanárnő, rock ’n’ roll fanatikus és még ezerféle szerethető figura, így ide tényleg egy élmény beülni.

Figyelem! Aki hétvégén élvezné a Kisrigó semmihez sem hasonlítható vendégszeretetét, az feltétlenül foglaljon, mert itt bizony ritka az üres asztal.

Cím: 2009 Pilisszentlászló, Sikárosi út HRSZ.1168 #

Web: https://kisrigovendeglo.eatbu.com

Tags: , , , , , ,
Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE