fbpx

Franciaország egyik legelőkelőbb delikátlánca, a Fauchon bezárta két kirendeltségét a Place de la Madeleine-en, részben a koronavírus, részben a sárgamellényesek állandó tüntetései miatt.

A két üzlet bezárása 77 munkahely elvesztését jelenti és egyben azt is, hogy a 73 üzletből álló láncból kiesik az ikonikus Grand Café valamint egy teabolt.

Normál körülmények között a Fauchon komoly vonzerőt képvisel a Föld négy sarkából érkező, tehetősebb turisták számára, de már júniusban vagyonfelügyelőért folyamodtak, hogy újból talpra tudjanak állni.

A forgalmukat nem csak a koronavírus miatti, több hónapig tartó bezárás érintette rosszul, hanem a sárgamellényesek kitartó sztrájkja is negatívan befolyásolta.

„Ez most egy nehéz időszak, de tovább kell lépnünk”, nyilatkozta a Fauchon vezérigazgatója. „A világ is tovább lép, nekünk váltanunk kell.”

Bár mindent megpróbáltak, nem tudták újból kiadni a két, frekventált helyen lévő üzletet, ez pedig hárommillió eurós évi bevételkiesést jelentett.

A cégvezető hozzáfűzte, hogy a jövőben inkább a kisebb üzletekre koncentrálnak, hogy közelebb lehessenek a vásárlóikhoz, mivel a világjárvány miatt elmaradt külföldi fogyasztók még nem tértek vissza hozzájuk.

A hatalmas luxustea-választékáról és süteményeiről híres Fauchon továbbra is a francia életstílus és ételművészet ikonikus alakja marad. 73 üzletük és éttermük van a világon, ebből 30 Japánban, 20 Franciaországban és 15 a Közel-Keleten.

(forrás: www.rfi.fr)

Tags: , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE