fbpx

A gravlax a lazac egyik leglátványosabb elkészítési formája, ami elegáns előételként is szolgálhat, de a legegyszerűbb salátát, vagy egy szendvicset is könnyedén feldobhatunk vele!

Hozzávalók 4 főre:

A gravlax elkészítése:

  • A lazac bőrös részét fektessük a pultra, a tetejét pedig irdaljuk be, majd készítsük el a pácot.
  • A sót, fehérborsot, cukrot, reszelt citromhéjat és az apróra vágott kaprot keverjük el, öntsük egy tepsire a fűszerkeverék felét, helyezzük rá a halat, a maradék fűszer menjen a hal tetejére és alaposan dörzsöljük bele, hogy mindenhová jusson a fűszerből.
  • Fogjunk egy alufóliát, és alaposan zárjuk le vele a tepsit.
  • Két napra tegyük hűtőbe. Ezután hajszálvékonyra szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

húsvét

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE