fbpx

Többállomásos cukrászati bemutatónk után ezúttal elsősorban a hoteleknek, illetve a reggeliztetésben érdekelt vendéglátó egységeknek szerettünk volna segítséget nyújtani. A kétórás előadás alatt egyaránt terítékre kerültek kiváló minőségű pékáruink, valamint vendégeink a szuvid és desszertpálya legjavát is megkóstolhatták.

A tavasz első sugarai egyet jelentenek a hamarosan nyíló teraszokkal és a balatoni szezon kezdetével. Mivel a munkaerőhiány problémája egyre égetőbb, így cégünk igyekszik a lehető legjobb minőségben forgalmazni nem csak friss – és fagyasztott, de konyhakész termékeket is. Ezek segítségével a nagyüzemi konyhák nem csak kompromisszumok nélkül tudnak előállítani prémium minőségű fogásokat, de mindeközben időt, pénzt és energiát is spórolhatnak.

A közel 70 fős eseménynek a Piroska Csárda adott otthont, a meghívottak között voltak meglévő és jövőbeli partnereink Zala, Somogy és Veszprém megyéből egyaránt. Termékeinkkel az ismeretség növelése mellett az a legfőbb célunk, hogy megalkuvások nélkül tudjunk megoldást nyújtani a jelen problémáira. Emellett igyekeztünk olyan termékeket bemutatni, mely a kevés férőhellyel gazdálkodó balatoni büfés és a több száz főt kiszolgáló hotel számára is hasznos lehet. A két házigazda ezúttal is cégünk két technikai séfje, Briák Ferenc és Székely Ferenc volt.

Fotó: Szabó Richárd

Főszerepben a nap legfontosabb étkezése

Akár hatalmas svédasztalban, akár egy kedves sarki pékségben gondolkozunk, abban egyetérthetünk, hogy vendégeink számára különösen meghatározó lehet az első étkezés élménye. A kenyér, a bagett és általában a pékárú minőségét nem szabad tehát félvállról venni. Cégünk webáruházában Magyarországon egyedülálló forgalmazóként tette elérhetővé a méltán híres Europastry édes és sós készítményeit. A spanyol székhelyű vállalat 30 éve tölt be vezető szerepet a fagyasztott péksüteménytészták ágazatában. Ma már 22 üzemükben, 33 értékesítési irodán keresztül több mint 80 országban kínálják termékeinket és szakértelmünket a sütőiparban világszerte. Széles kínálatukban megtalálhatóak a kivételes szakértelemmel készült kovászos kenyerek, bagelek, hamburgerbucik, egész torták, színes fánkok, gluténmentes pékáruk és melegszendvicsek is. Mi ezúttal a bagett, a sajtos és a sörtésztás ciabatta felhasználásával állítottunk össze ízletes kanapészendvicsket. Feltétként pedig többféle sajtot és a Kaiser termékeit lehetett értékelni.

Fotó: Szabó Richárd

A saláta márpedig nem unalmas…

Hála a D’arta termékeinek! A belga cég többek között egyedi sokkolási technikájuknak köszönhetően érdemelte ki a piacvezető címet. Az általuk forgalmazott gyümölcsök, zöldségek és saláták nem csak hogy nem vizesednek, de hőkezelés után is megtartják ízüket, állagukat és nem utolsó sorban vitamintartamukat. Most a salátakeverékükre szerettük volna a felhívni a figyelmet, ami önálló fogásként is megállja a helyét, de köretként, alapként és vegán fogások kiegészítőjeként is tökéletes választás. A klasszikus előételeknek adózva pedig padlizsán – és avokádókrém is került a tányérokra. Előbbihez eredeti erdéyi recept alapján, bükkfán füstölt padlizsánpépet használtunk, melyet aztán minden vendéglátóhely a saját vendégkörére és profiljára szabva ízesíthet tovább. Az avokádókocka kis kiszerelésének és praktikus csomagolásának köszönhetően ugyancsak sokoldalúan felhasználható, a salátától, a szendvicsfeltéten át a népszerű mártogatósig.

Főételek és szuvidált termékek

Olasz és mediterrán konyhával dolgozó vendéglátóhelyek népszerű fogása a rizottó, elkészítése azonban sok idő és nem kevésbé körülményes. Erre a problémára kínál hiánypótló megoldást a Surgital félkész arboriója, mellyel akár negyedére csökkentheti az elkészítési időt. Kreatív séfünk mindössze 5 perc leforgása alatt készített vendégeink számára egy teljes értékű rizottóalapot, mely a dobozos kiszerelésben kapható alaplevünktől, az Ammerland vajtól és a Forte Classico sajtnak köszönhetően pont olyan kifogástalan lett, mintha 20 percig rotyogott volna.

Az előre szuvidált és panírozott termékek bizonyára sok konyha számára szolgálnak mentőövként, így most is többféle termék került felszolgálásra. Vendégeink a kizárólag nekünk kifejlesztett, saját receptúra alapján készült májas és vereshurkát és sütnivaló kolbászt is megkóstolhatták. Ezen felül került a tányérra bécsi karaj, csirke nuggets, bundázott rák, hekk és szuvid sertés tarja is. Mint mindig, ezeket most is a kifejezetten erre a célra készített értékelő lapon pontozhatták a meghívottak.

Fotó: Szabó Richárd

Édes kis semmiség

Természetesen nem hagyhattuk, hogy bárki desszert nélkül távozzon, így nem kevesebb, mint ötféle desszertet lehetett kipróbálni. Ezek közül voltak egészben sokkolt, szeletelt torták, nyers vegán finomságok és pohárdesszertek is. Utóbbihoz a Milram formabontó termékét, a teljesen konyhakész, hidegen és melegen egyaránt felszolgálható tejberizsét használtuk. A sütemények között volt csokoládés morzsás sajttorta, szilvás-vajas crumble és körtés csokoládé torta, melyek mindegyike szeletenként fagyasztott, így nem csak kényelmesen használható, de fogyása könnyen kalkulálható. Az újhullámos desszerteket a NATS vegán édessége képviselte, ami már önmagában is gyönyörű, de egy kis kreativitással még látványosabb tányérdesszert készülhet belőle. Búcsúzóul vendégeinknek egy ajándékcsomaggal kedveskedtünk, amibe többek között új PopDots fánkjaink, gluténmentes édességek és egy vekni is került.

Fotó: Szabó Richárd

(A helyszín biztosításáért külön köszönetet a Piroska Csárdának és személyzetének.)

Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE