fbpx

A digitális étlapok a modern vendéglátóipar egyik legújabb innovációját jelentik, amelyek jelentős változást hoznak mind a vendégek, mind a vállalkozások számára. Ez a technológia lehetővé teszi az éttermek számára, hogy gyorsan és hatékonyan frissíthessék kínálatukat, akár szezonális ajánlatokkal, különleges menükkel vagy az árak azonnali módosításával. A digitális étlapok előnyei azonban messze túlmutatnak a merev papíralapú menükkel szembeni nyilvánvaló praktikumon. 

Hol érdemes elhelyezni a QR kódot és miért jó

Helyezz el QR kódokat különböző helyeken, amelyen közvetlenül elérhetik a digitális étlapod. Nyomtasd rá a reklámanyagokra, szórólapokra, és táblákra, hogy minél több embert elérj. Fontos, hogy a QR kódot központi helyen, minél láthatóbban szerepeltetni. Jó megoldás lehet egy tábla, zászló vagy matricázás. Ne feledd, a figyelmet felkeltő QR kód másik végén egy 0-24-ben elérhető, az év 365 napján működő színes-szagos „ízes” étlapot talál a vendéged, amit bármikor elér és tud belőle informálódni. 

A hagyományos papíralapú étlapok helyett a digitális étlap megfelelőbb választás, hiszen nem foglal helyet, nem öntik le, nem lesz szamárfüles sem zsíros. Egyből és mindig kéznél van, nem kell várni rá. 

Fotó: www.shutterstock.com

A közösségi média ereje

A social jelenlétedet érdemes erősíteni fotókkal és videókkal. Ossz meg rendszeresen az egyes fogásokról és keszítésükről tartalmakat a közösségi média platformokon. Az étlapod részeit tartalomgyártásként is használhatod. A visszajelzések gyűjtése és felhasználása pontos képet ad arról mi az, amit jól csinálsz és min érdemes javítanod. A digitális étlap információs részére kattintva a vásárlók könnyen megoszthatják véleményüket, ezzel forgalmat generálva. A vendégvélemények és értékelések nagy hatással lehetnek arra, hogy mennyire népszerű egy étterem. Ha egy hely jó értékeléseket kap az online platformokon, az növelheti a bizalmat és vonzerőt. 

Helyi események és együttműködések esetén is hasznos lehet a digitális étlap, például vásárokon vagy fesztiválokon, szóval használd ki a QR kódod a teljes választék bemutatására. A partneri ajánlatok szintén könnyen megjeleníthetőek, ami növeli az érdeklődést és az értékesítést. Különböző profilú vendéglátó egységek nem konkurálnak egymással, viszont növelhetik egymás forgalmát. 

A vendéglátóhely elhelyezkedése szintén fontos tényező. A digitális étlap beépített térképével könnyebben megtalálhatnak a vendégeid. Például egy forgalmas belvárosi területen vagy egy rendezvényen útbaigazítás nélkül nehezebben találnak rád a nagy forgatagban. 

Egyre több vendég részesíti előnyben a környezetbarát és fenntartható alapanyagok használatát és ez vonzó lehet számukra. A digitális étlapok használata hozzájárulhat a környezetvédelemhez, mivel csökkenti a papíralapú hulladék mennyiségét. 

Fotó: www.shutterstock.com

Analizálj!

Használj analitikai eszközöket teljesítményed követésére, hogy megértsd, mely ételek népszerűek, és hogyan változik a vásárlói viselkedés. Célozz jól a közösségi médiában, különös tekintettel a számodra fontos csoportra. A marketingkampányok teljesítményét rendszeresen elemezd ki, hogy megtudd, melyik hozza a legtöbb forgalmat, és optimalizáld a stratégiát. 

A digitális étlap használatához semmit nem kell telepíteni, webalapú mobilra optimalizált elérés, minden készüléken érvényesül az egyedi megjelenés és arculat. A QR kód is tetszőlegesen a hely arculatához igazítható. A nap 24 órájában bárhonnan elérhető, akár mobilról is szerkeszthető. Miért jó még?  

  • Teljes étlapfeltöltés 
  • Egyedi design kialakítás 
  • Képes és szöveges, továbbá hibrid megjelenési sablonok,  
  • Marketingszolgáltatás  
  • Ügyfélszolgálat  
  • Gyors bevezetés és zökkenőmentes üzemelés 
  •  30 napos díjmentes próba 

Összességében tehát nagyon hatékony eszköz a vendéglátóhely értékesítési volumenének növelésében, vonzó megjelenést biztosít, a gyorsabb és hatékonyabb rendelési folyamatokat eredményez, valamint lehetőséget ad az információgyűjtésre. Segítségével a vendéglátóhelyek üzemeltetői hatékonyabban tudják elérni a vendégeket, nő az érdeklődés és az elégedettség, valamint javul az értékesítés a gyorsabb és kényelmesebb rendelési folyamatok révén. 

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE