fbpx

A marhapofa a marha legszaftosabb és legízletesebb húsrésze. Ha lassan, kíméletesen készítjük, fantasztikus a végeredmény. Mi enyhén fűszerezzük és több mint tíz órán át hőkezeljük. Megmutatom, hogyan.

sous vide (ejtsd: szuvid) főzési eljárással pácolt, fűszerezett, már elkészített ételt, csak felengedni kell és pár perc alatt készre sütni.

A Matusz-Vad saját márkás sous vide termékeinek célja, hogy megkönnyítse a munkaerőhiányban szenvedő konyhák mindennapjait, az otthoni főzés során pedig percek alatt nagyszerű ételt tálalhatunk!

A sous vide eljárás lényege, hogy lezárt- lehetőleg vákuumozott- hőálló műanyag tasakokban, alacsony hőmérsékleten, hosszan hőkezeljük az alapanyagot. A folyamat során az étel omlós lesz anélkül, hogy veszítene eredeti színéből, tápanyagaiból és textúrájából. A hőmérséklet az étel fajtájától függ, és eltérő a hús, hal és zöldségek esetében, függ továbbá az egyéni ízléstől is, pl. hogy az adott húst a vendég angolosan vagy közepesen átsütve kedveli.A hagyományos főzési időhöz képest, esetenként akár 50-70 óráig és lényegesen alacsonyabb hőfokon történik a művelet.

Világtendencia, hogy az éttermek, szállodák egyre jobb minőségű étellel szeretnék kiszolgálni a vendégeiket a bérköltség emelkedése nélkül. Ez a törekvés egyrészt becsülendő és hasznos, másrészt nehéz feladat, mert a hozzáadott értéket jellemzően csak jól fizetett, magas kvalitású emberi munkával tudjuk előállítani. A sous vide eljárással előkészített, készen vásárolt termékek lényege pont az, hogy kifogástalanul magas minőséget kapjunk és a befejezést akár betanított munkaerő is el tudja végezni. A gasztronómia terén napjaink egyik legjobb újdonsága.  Aki szeretne új, fantasztikus élmények részese lenni, kipróbálni kulináris élvezeteket, az ki ne hagyja ezt az új termékcsaládot, mely tökéletes alapanyagul szolgál ehhez az irányzathoz.

Adagos, konyhakész, selejtmentes, elszámoltatható, energiát és munkát spórol, nem igényel eszközt és szaktudást, gyorsan elkészíthető, hosszú szavatossági idővel rendelkezik. állandó minőség.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE