fbpx

A gulyás sokféle húsból elkészíthető, de talán a szarvasgulyás a legfinomabb mind közül. Most egy durván tartalmas receptet hoztam nektek, amivel garantáltan jól lakik majd az egész banda! Ha igazán csúcsra járatnátok ezt az ételt, mindenképpen bográcsban készítsétek el!

Hozzávalók:

  • Szarvas lábszár 1kg
  • Füstölt szalonna 20 dkg
  • Vöröshagyma 20 dkg
  • Sertészsír 40 g
  • Fokhagyma 10 g
  • Fűszerpaprika 15 g –
  • Só 30 g 
  • Őrölt kömény 5 g
  • Őrölt fekete bors 6 g 
  • Tv-paprika 10 dkg
  • Paradicsom 50 g
  • Burgonya 60 dkg
  • Friss petrezselyemzöld 1 csokor
  • Erős paprika 1 db

A szarvasgulyás elkészítése:

Az apró kockára vágott szalonnát a sertészsíron lepirítjuk, majd a pörcöt félretesszük. A finomra vágott vöröshagymát a megmaradt zsíron aranysárgára dinszteljük. Ha ez megvan, rádobjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát, a zúzott fokhagymát, és ezeket is átpirítjuk, majd a fűszerpaprika hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Beletesszük a kockára vágott szarvashúst, a fűszereket, és lassú szakaszos párolással, pirítással fedő alatt jóízű pörköltet készítünk. Mikor a húsunk majdnem puha, beletesszük az összevágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Összefőzzük, és ha szükséges, a rendelkezésre álló fűszerekkel finomhangoljuk. A szarvasgulyást tálaláskor friss vágott petrezselyemmel és ízlésünknek megfelelően erős paprikakarikával díszítjük! #

Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE