fbpx

Szinte minden családnak megvan a saját halászlé receptje, meg vannak hozzá az egyedi praktikák. Most szeretnénk megmutatni egy nagyon egyszerű módját annak, hogy készülhet egy igazán finom pontyhalászlé, kevesebb munkával és még annál is kevesebb idővel

Hozzávalók 8 főre:

A pontyhalászlé elkészítése:

  • A bográcsba a füstölt szalonnából, vöröshagymából, paprikából és paradicsomból készítsünk egy pörkölt alapot. 
  • Ezután öntsük fel szakaszosan kevés vízzel, hogy kellően szét főjjön és jó szaftos legyen. Eközben pedig készítsük elő a friss pontyokat.
  • Az irdalt filét tetszőlegesen vágjuk fel kisebb, nagyobb darabokra és a pontypatkókkal együtt sózzuk be kicsit, majd hagyjuk állni.  
  • A pörkölt alaphoz adjunk hozzá piros fűszerpaprikát és a köményt. Természetesen ilyenkor vegyük le a tűzről a bográcsot, nehogy megkeseredjen ez a zseniális halászlé.
  • Ezután adjuk hozzá a halászlé sűrítményt, majd a halászlevet.
  • Ezeket hígítsuk fel dupla mennyiségű vízzel. Közben ne felejtsünk el kóstolni, és ha szükséges, fűszerezzünk még rajta.
  •  Addig főzzük így, míg fel nem forrt, majd adjuk hozzá a pontyszeleteket és pontypatkót.
  • A hallal együtt főzzük még 15percig, lassú lángon, vagy amíg puha nem lesz a ponty.

Tálaláskor friss kovászolt kenyérrel és hegyes erőssel kínáljuk.

Jó étvágyat!

Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE