fbpx

Hogy miért is számoltunk 8 db bajor kolbásszal? Mert méretéből adódóan egy wurst dogba 2 fér bele. De ha abból indulok ki, hogy elkészítés közben netán megkóstoljuk és rákapunk az ízére, akkor már kalkulálhatunk többel is, nehogy a végén ne maradjon a többieknek!

Hozzávalók 4 főre:

A wurst dog elkészítése:

  • A kolbászokat többféleképpen is készíthetjük, sütőben, grillezve, serpenyőben sütve vagy akár nyárs pálcán is tábortűz felett, de utóbbi időigényesebb, de igazából mindenhogy zseniális.  
  • A fúrt kifliket pedig melegíthetjük hot dog készítő gépen, kontakt grillben, grill lapon vagy sütőben. A lényeg, hogy maximum 1 percig és nem tovább, különben túl sütjük a már kész kifliket.
  • Miután ezzel elkészültünk, kedvünk szerint foghatunk neki a wurst dog tálalásának és fogyasztásnak.
  • Ízlés szerint töltsük be a kifliket ketchup-mustár-majonéz triójával, szórhatunk bele pirított hagymát is, majd egyszerűen tegyük bele a készre sütött kolbászokat a kiflibe. 
  • Tálaláskor kínáljuk sör mellé a nagyoknak, gyerkőcöknek pedig frissen kevert limonádéval! 

Jó étvágyat! 

 

Tags: , , , , , ,
test asdf asdf a sdf asd asdf

Kapcsolódó cikkek