fbpx

Hogy miért is számoltunk 8 db bajor kolbásszal? Mert méretéből adódóan egy wurst dogba 2 fér bele. De ha abból indulok ki, hogy elkészítés közben netán megkóstoljuk és rákapunk az ízére, akkor már kalkulálhatunk többel is, nehogy a végén ne maradjon a többieknek!

Hozzávalók 4 főre:

A wurst dog elkészítése:

  • A kolbászokat többféleképpen is készíthetjük, sütőben, grillezve, serpenyőben sütve vagy akár nyárs pálcán is tábortűz felett, de utóbbi időigényesebb, de igazából mindenhogy zseniális.  
  • A fúrt kifliket pedig melegíthetjük hot dog készítő gépen, kontakt grillben, grill lapon vagy sütőben. A lényeg, hogy maximum 1 percig és nem tovább, különben túl sütjük a már kész kifliket.
  • Miután ezzel elkészültünk, kedvünk szerint foghatunk neki a wurst dog tálalásának és fogyasztásnak.
  • Ízlés szerint töltsük be a kifliket ketchup-mustár-majonéz triójával, szórhatunk bele pirított hagymát is, majd egyszerűen tegyük bele a készre sütött kolbászokat a kiflibe. 
  • Tálaláskor kínáljuk sör mellé a nagyoknak, gyerkőcöknek pedig frissen kevert limonádéval! 

Jó étvágyat! 

 

Tags: , , , , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE