fbpx

Amilyen egyszerűnek tűnik, éppen annyira fontosak egy hambi részletei. A tökéletes húspogácsa mellett az ízes szósz, némi extra feltét, de amit először meglátunk, az bizony a hamburger zsemléje.

Hogy lehet elrontani egy hamburgert?

Rengeteg hamburgerező van, sőt, még mi magunk is egyszerűen elkészíthetjük otthon egy grillpartin vagy a gyerekek kedvenc szombati menüjeként. A világ legegyszerűbb dolga: beledobod a húspogácsát, némi szósz, zöldség és mehet is a zsemlébe. De mi van akkor, ha a hús kemény vagy éppen nyers marad a közepén, a szósz kifolyik belőle és a zsömle szétmorzsolódik az első harapásnál? Igen, abban a pillanatban ment el a kedvünk az evéstől. Többet nem megyünk arra a helyre, vagy felhagyunk az otthoni főzőcskével. Korábbi cikkünkben olvasható a jó hamburgerhús titka, de most egy kicsit térjünk ki a bucira.

Milyen egy tökéletes burgerbuci?

Több vendéglátóhelyen sütik már a saját pékárut a kézműves burgerhez, de vannak, akiknek erre nincs kapacitásuk, mégis tökéletes ételt szeretnének felszolgálni. A Cristalina hamburgerzsemle kívül kenyérszerűen ropogós, ám belül annál könnyedebb, puha, ami magába szívja a szószt, a hús szaftját, de a kérge miatt még sem áztatja el a hambit. Tárolható hűtve, fagyasztva és mindig ugyanazt a minőséget kapjuk.

Az ördög a részletekben rejlik

Legutóbbi tapasztalatom ezzel a zsömlével még csak nem is húspogácsával volt, hanem egy falafellel, amit Cristalina buciba töltöttek. Már első látásra is vonzóbb a megszokott pitánál, tortillatekercsnél, nem utolsó sorban sokkal kiadósabb is volt. Elárulom, a falafel nem is okozott maradandó élményt, de még a felszeletelt saláta sem benne, viszont a „zsömle” arra késztetett, hogy visszajárjunk a helyre. Akkor még nem tudtam, hogy ez a spanyol receptúra szerint készülő Cristalina típus, de most már igyekszem azokat a helyeket keresni, ahol a hamburger minden részlete rendben van és érdemes megenni belőle egy nagyobb adagot, amitől szuszogunk utána néhány órán át a jóllakottságtól.

Cristalina burgerzsemle. Fotó: www.matusz-vad.hu

Bónusz: hamburgerszószrecept az USA-ból

Hozzávalók: 50 g cheddar sajt, 50 ml tejszín, friss tört bors, 3 ek ketchup, 3 ek majonéz, 1 ek Dijoni mustár, 1 ek pirított hagyma, 2 apró csemegeubi kockázva

A tejszínt felforraljuk, belekeverjük a reszelt cheddar sajtot, hozzáadjuk a borsot, ketchupot, mustárt, és alaposan összekeverjük. Jöhet a majonéz, pirított hagyma, kockázott uborka. A szószt hűtőben 24 órán át állni hagyjuk, majd egy héten keresztül használhatjuk bármikor a hamburgerünkbe.#

Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE