fbpx

Amilyen egyszerűnek tűnik, éppen annyira fontosak egy hambi részletei. A tökéletes húspogácsa mellett az ízes szósz, némi extra feltét, de amit először meglátunk, az bizony a hamburger zsemléje.

Hogy lehet elrontani egy hamburgert?

Rengeteg hamburgerező van, sőt, még mi magunk is egyszerűen elkészíthetjük otthon egy grillpartin vagy a gyerekek kedvenc szombati menüjeként. A világ legegyszerűbb dolga: beledobod a húspogácsát, némi szósz, zöldség és mehet is a zsemlébe. De mi van akkor, ha a hús kemény vagy éppen nyers marad a közepén, a szósz kifolyik belőle és a zsömle szétmorzsolódik az első harapásnál? Igen, abban a pillanatban ment el a kedvünk az evéstől. Többet nem megyünk arra a helyre, vagy felhagyunk az otthoni főzőcskével. Korábbi cikkünkben olvasható a jó hamburgerhús titka, de most egy kicsit térjünk ki a bucira.

Milyen egy tökéletes burgerbuci?

Több vendéglátóhelyen sütik már a saját pékárut a kézműves burgerhez, de vannak, akiknek erre nincs kapacitásuk, mégis tökéletes ételt szeretnének felszolgálni. A Cristalina hamburgerzsemle kívül kenyérszerűen ropogós, ám belül annál könnyedebb, puha, ami magába szívja a szószt, a hús szaftját, de a kérge miatt még sem áztatja el a hambit. Tárolható hűtve, fagyasztva és mindig ugyanazt a minőséget kapjuk.

Az ördög a részletekben rejlik

Legutóbbi tapasztalatom ezzel a zsömlével még csak nem is húspogácsával volt, hanem egy falafellel, amit Cristalina buciba töltöttek. Már első látásra is vonzóbb a megszokott pitánál, tortillatekercsnél, nem utolsó sorban sokkal kiadósabb is volt. Elárulom, a falafel nem is okozott maradandó élményt, de még a felszeletelt saláta sem benne, viszont a „zsömle” arra késztetett, hogy visszajárjunk a helyre. Akkor még nem tudtam, hogy ez a spanyol receptúra szerint készülő Cristalina típus, de most már igyekszem azokat a helyeket keresni, ahol a hamburger minden részlete rendben van és érdemes megenni belőle egy nagyobb adagot, amitől szuszogunk utána néhány órán át a jóllakottságtól.

Cristalina burgerzsemle. Fotó: www.matusz-vad.hu

Bónusz: hamburgerszószrecept az USA-ból

Hozzávalók: 50 g cheddar sajt, 50 ml tejszín, friss tört bors, 3 ek ketchup, 3 ek majonéz, 1 ek Dijoni mustár, 1 ek pirított hagyma, 2 apró csemegeubi kockázva

A tejszínt felforraljuk, belekeverjük a reszelt cheddar sajtot, hozzáadjuk a borsot, ketchupot, mustárt, és alaposan összekeverjük. Jöhet a majonéz, pirított hagyma, kockázott uborka. A szószt hűtőben 24 órán át állni hagyjuk, majd egy héten keresztül használhatjuk bármikor a hamburgerünkbe.#

Címkék: ,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE