fbpx

Mindig jó, ha lapul a mélyhűtőben egy kis rántott trappista, hiszen melyik gyerek tudna ellenállni a nyúlós, olvadt sajtnak, nem igaz? Ha az iskola utáni foglalkozások mellett is szeretnél meleg ételt varázsolni az asztalra, ez a tökéletes választás!

Hozzávalók 4 főre:

A rántott sajt elkészítése:

  • Sok dolgunk ezzel a remek kis étellel sem lesz. A 7 dl mennyiségű vizet kezdjük el felforralni. Addig a rizst kevés zsiradékon pirítsuk üvegesre, adjunk hozzá ízlés szerint sót, majd óvatosan adjuk hozzá a forralt vizet. Keverjük el, és alacsony lángon fedővel pároljuk a rizsünket.
  • Ez idő alatt serpenyőben zúzott fokhagymát pirítsunk, adjuk hozzá a zöldborsót, ízesítsük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel. Miután elkészült a rizsünk, keverjük össze a zöldborsóval és tegyük félre a tálalásig.  
  • Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat vagy a kókuszzsírt, és az előre, duplán bepanírozott trappista sajtot süssük aranybarnára. Fontos, hogy forró zsiradékba tegyük, hiszen a sajtnak nem kell sok idő, elég míg a bundája szép aranybarna lesz, és kész is! Papírral bélelt tálra helyezzük őket. 

A mártás elkészítése:

  • A mártással nincs más dolgunk, mint a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a porcukrot kevés sóval és a citromlével óvatos és egyenletes mozdulatokkal elkeverjük. 
  • Tálaláskor garantált lesz a jókedv a finom, ropogós és nyúlós sajttal. 

Jó étvágyat! 

Tags: , , , , ,
test asdf asdf a sdf asd asdf

Kapcsolódó cikkek