fbpx

Hagyományteremtő szándékkal indul egy új országos fotópályázat a turizmus-vendéglátás területén. A Tourism is Our Passion célja, hogy a turizmusban élők hivatásuk végzése közben – fényképezőgéppel vagy akár mobillal – megörökítsék a szolgáltatásnyújtás, az alkotás, a kiszolgálás élményét és ezeket az emlékeket megosszák a nagyközönséggel.

Azoknak, akik ebben dolgoznak vagy dolgoztak, gyökeresen megváltozott a munkája, sokakon a fásultság jelei látszanak, és vannak olyanok is, akik közel állnak ahhoz, hogy feladják a hivatásukat, vállalkozásukat. Adjuk vissza a szenvedélyüket! Idézzük fel a szakmánk szépségeit!

A fotópályázat képeivel betekintést nyújtunk a szakmánk kulisszái mögé, elmesélve, miből és hogyan születik meg egy szolgáltatás, egy gyönyörű koktél vagy ízletes főfogás, ami boldoggá teszi a vendégeket. A képek megtekintésével kívülállók is bepillanthatnak a szállodák, éttermek, vendéglátóhelyek különleges világába.

A fotópályázat küldetése, hogy felhívja a figyelmet a turizmusban, vendéglátásban dolgozók helyzetére, örömeire és kihívásaira. Továbbá az, hogy segítse a közösségépítést az ágazaton belül, valamint bemutassa, vagy ha szükséges, visszaadja a munkavállalóknak a szakmájuk iránt érzett lelkesedését.

A verseny idei témája a „Változás”, ily módon megörökíti és emléket állít a pandémia által legsúlyosabban érintett ágazat rendkívüli időszakának. Az elmúlt év nehézséggel és kilátástalansággal éppúgy teli volt tűzdelve, mint összefogással és segítséggel. Ezeket a pillanatokat – a változást, a humort, a hősiességet és a csendet – szeretnénk látni a pályázatra beküldött fotókon. A szervezők szándéka szerint jövőre már európai pályázatként működik tovább a Tourism is our Passion Photo Award.

A győztes képek az ország hét pontján, egy időben megnyíló kiállításokon adnak majd betekintést a szakmánk kulisszái mögé, miközben segítenek emlékezni és egyben jövőképet alkotni.

Kategóriák:

  • 2020 emlékei
  • Turizmus hősei
  • Pillanatnyi mosoly
  • Vendégek nélkül (csend)

Zsűrizés és szavazás: a beadott pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, a fődíjat pedig a közönségszavazás győztese kapja. A kiállításra minden kategória, zsűri és közönség által választott első három helyezettje kerül.

Zsűri tagjai: Baki Péter (elnök, Magyar Fotóművészek Szövetsége), Nánási Pál (fotográfus), Pesti István (konyhafőnök, Platán, Tata), Varró Zoltán (designer), Vágó Ágnes (főszerkesztő, turizmusonline.hu), Nagy-Szász István (CPI Hotels).

Pályázók köre: szállodások, vendéglátósok, külsős kollegák, turisztikai szakemberek, valamint azok, akik igénybe veszik az általuk nyújtott szolgáltatást.

Nevezés: Díjmentes. A mobillal vagy fényképezőgéppel készült pályaműveket elektronikus úton lehet feltölteni a tourismisourpassion.com weboldalra. Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető. Egy pályázó maximum 10 fotót küldhet be, kategóriától függetlenül. Minden képhez rövid képaláírást is várunk. A feltöltött képek technikai paraméterei: JPG formátum, oldalarány: 1:1 vagy 4:3, felbontás: minimum 7 Mpixel, fájlméret: maximum 16 MB.

Pályázati időszak: 2021. február 10. – 2021. március 10.

Az eredményhirdetés 2021. március 30-án várható.

A fotópályázat nyereményei között az alábbiak találhatóak: MIELE vezeték nélküli porszívó, METRO Gourmet csomag, CEWE Nyeremény kupon, éves belépőjegy Mai Manó Házba és szállodai voucherek. Bővebb infóért látogass el oldalunkra! Kiemelt partnereink a Miele Professional és a JAB, támogatóink a METRO és a CEWE.

Országos kiállítás megnyitó: 2021. április (a pontos időpont a korlátozások változásától függ)

Jótékonysági árverés: Az ország hét pontján szervezett kiállítás végeztével a nyertes pályaműveket jótékonysági árverésre bocsájtjuk. A nevezők a képek feltöltésekor kiválaszthatják, hogy melyik alapítványhoz juttassuk el az árverésből befolyt összeget az alábbi három közül: Veni Vidi Vici alapítvány, Bátor Tábor Alapítvány, Kék Madár Alapítvány.

Amennyiben a pályázattal kapcsolatban további kérdése merülne fel, írja meg azt a photo@tourismisourpassion.com email címre!

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE