fbpx

Ha valaki szereti a BBQ-t, a steaket, a minőségi húsokat, annak a nemrégiben megrendezett Első Székesfehérvári Gasztromajális kánaán volt. A rendezvény szervezői Böllér Boutique: Tőkés Dániel és Tőkés-Békési Betty óriási hangulatú gasztronapot keltettek életre, mely meghatározója lesz a fehérvári régió kulináris életének.

Húsban nagy

A gasztromajális alapvetően egy fergeteges húsparádé volt. Az egész napos rendezvény fő eseménye az amatőr BBQ-verseny volt, mely keretet adott a rendezvénynek. 9 csapat indult három kategóriában. Természetesen a lényeg a füstön sütés hagyományokon alapuló világának bemutatása is volt, a különféle szmokerek varázslatos látványelemei is voltak a rendezvénynek.

Tőkés Dániel séf, a rendezvény szervezője elmondta: „Számunkra a gasztronómia nem csak egy szakma, hanem maga az élet. Feltett szándékom létrehozni Székesfehérvár és talán a régió legjobb és legmenőbb gasztronómiáról szóló rendezvényét. Hiszem, hogy amit mi teszünk, annak eredménye van.”

A BBQ-verseny nyertesei:

–              Polgár András 1. helyezett (a fődíjat a METRO-nak köszönhetjük)

–              Ács Márton 2. helyezett

–              Vomi Balázs 3. helyezett

–              Különdíj Katona Richárd (Miklós Csaba pincészet, szakmai borászati díj)

Ezen kívül a Böllér Boutique udvarában berendezett „gasztroudvar” számos ínyencséget is kínált azok számára, akik kifejezetten a gasztronómiai élményekért látogattak ki a rendezvényre. Természetesen megtalálható volt a Böllér Boutique – a farm közös standja, ahol nem is volt kérdéses a minőségi húsok felhozatala, a csodálatos kézműves burger, és egy fesztiválon elmaradhatatlan gulyás sem. A kolbászokat a Légrádi Kolbászműhely szolgáltatta, Parázsló csapata pedig saját grilljeiken, szmokereiken kínálták a jobbnál jobb finomságaikat. Nekik köszönhetően a gasztromajálison vega és vegán ételeket is meg lehetett találni. A különféle ínyencségekhez pedig a hozzájuk dukáló pékárukat a Neked sütöttük pékmanufaktúra biztosította.

A majális közösségi élmény

Egy laza, sziporkázó programokkal, jó hangulattal, BBQ-füsttel megspékelt rendezvény zajlott le. Semmi merevség és túlszakmázás. Egy feszengésmentes, fergeteges programokban gazdag esemény jött létre, ahol nem csak Székesfehérvár, hanem a teljes régió kapta meg azt az élményt, amire már régóta vágyott. Egyszerűen fogalmazva: parádésan érezhette magát mindenki! Túlzásoktól mentesen ki lehet jelenteni, hogy ez egy olyan kezdet, egy első lépés, amire nem csak a szakma, hanem az egész régió felkaphatta a fejét. A parádés ételeken, a BBQ-versenyen kívül zenei programok, érdekes szakmai beszélgetések, workshopok színesítették a programot. Óriási sikere volt a Trabant találkozónak, kicsik és nagyok is egyik ámulatból a másikba estek a gyönyörű járgányok látványától. Kicsiknek, nagyoknak, családoknak, szakmai résztvevőknek, baráti társaságoknak – egy szóval szinte mindenkinek egy fergeteges napban lehetett része!

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elmondta: „Szeretném megköszönni a szervezőknek ezt az eseményt! Leszögezném, hogy az eseményre egyértelműen megkérdőjelezhetetlenül van igény. Bízom benne, hogy mindenkinek nagy élményt jelentett ez a nap, és egy új gasztrofesztivál született Székesfehérváron. Az én részemről mindenképp kijelenthetem, hogy a folytatáshoz minden segítséget igyekezni fogunk megadni.”

Minőségi szórakozás, kimagasló gasztronómia

A minőség iránti igény már nem csak a csúcsgasztronómia privilégiuma, hanem szépen lassan beszivárog a hétköznapi életbe, akár a háztartásokba is. Ennek okán az ilyen fesztiválokra komoly igény lépett fel, amely megismerteti az embereket különleges gasztronómiai élményekkel, ízekkel. E mellett a fesztivál egy közösségi élménnyel ajándékozta meg Fehérvárt és annak szűkebb régióját. A szervezők elmondták, hogy látva a rendezvény sikerét, biztosan lesz folytatása.

Fotó: (forrás: Botos Róbert Instagram @botosrob) : https://1drv.ms/f/s!Anu6gCZAL_2Tohr0dv3SOeZjIXZU

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE