fbpx

Örök szlogen marad, hogy „aki Márton-napkor libát nem eszik, egész évben éhezik”! Tegyünk mi is így, mert éhezni nem szeretnénk, ráadásul a sült libacomb elképesztően finom!

Hozzávalók 4 főre:

Hozzávalók 4 főre:

A sült libacomb elkészítése:

  • A libacombokat alaposan mossuk és tisztítsuk meg.
  • Tegyük a combokat egy deszkára, fordítsuk fel és a csontja mellett mind a két oldalon vágjuk be.
  • Fűszerezzük és sózzuk meg. Fontos, hogy mindenképp a húst fűszerezzük és ne a bőrét, hogy mikor pirításra kerül sor, szép pirosra tudjuk sütni a bőrét és ne a fűszer égjen rá.
  • Miután előkészítettük a combokat, ágyazzunk meg neki egy tepsibe. Tegyük bele a zsírt, a fokhagymát, a vöröshagymát és a gerezdekre szedett narancsot.
  • Ha ez megvan, akkor pároljuk át a combokat. Fóliázzuk le, majd helyezzük 150 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 2,5-3 órára, attól függően, hogy mekkorák a combok.
  • Sütési idő alatt többször forgassuk őket és locsoljuk a kisült zsírral. Akkor lesz jó a comb, ha egy hústűvel könnyedén át tudjuk szúrni.
  • Ha megpuhult, szedjük le a fóliát erősítsük a sütőt 200 fokra, és pirítsuk a bőrét szép ropogósra.

Köretnek hozzá maradhat az örök klasszikus párolt káposzta almával, hagymás tört burgonya de egy sütőtökös rizottó is jó választás lehet.
Jó étvágyat!

Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE