fbpx

Örök szlogen marad, hogy „aki Márton-napkor libát nem eszik, egész évben éhezik”! Tegyünk mi is így, mert éhezni nem szeretnénk, ráadásul a sült libacomb elképesztően finom!

Hozzávalók 4 főre:

Hozzávalók 4 főre:

A sült libacomb elkészítése:

  • A libacombokat alaposan mossuk és tisztítsuk meg.
  • Tegyük a combokat egy deszkára, fordítsuk fel és a csontja mellett mind a két oldalon vágjuk be.
  • Fűszerezzük és sózzuk meg. Fontos, hogy mindenképp a húst fűszerezzük és ne a bőrét, hogy mikor pirításra kerül sor, szép pirosra tudjuk sütni a bőrét és ne a fűszer égjen rá.
  • Miután előkészítettük a combokat, ágyazzunk meg neki egy tepsibe. Tegyük bele a zsírt, a fokhagymát, a vöröshagymát és a gerezdekre szedett narancsot.
  • Ha ez megvan, akkor pároljuk át a combokat. Fóliázzuk le, majd helyezzük 150 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 2,5-3 órára, attól függően, hogy mekkorák a combok.
  • Sütési idő alatt többször forgassuk őket és locsoljuk a kisült zsírral. Akkor lesz jó a comb, ha egy hústűvel könnyedén át tudjuk szúrni.
  • Ha megpuhult, szedjük le a fóliát erősítsük a sütőt 200 fokra, és pirítsuk a bőrét szép ropogósra.

Köretnek hozzá maradhat az örök klasszikus párolt káposzta almával, hagymás tört burgonya de egy sütőtökös rizottó is jó választás lehet.
Jó étvágyat!

Címkék: ,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE