fbpx

Az vitathatatlan, hogy a gyerekek nagyon szeretik és várják a rénszarvasszánon érkező, jóságos és bölcs Mikulást, és a szülőknek is elkél egy kis segítség, hogy a csöppségeknek megtanítsák, a jóságért jutalom, a csínytevésért dorgálás vagy éppen virgács jár.

A gyermekkor izgalmas kalandja a Mikulás-várás, és a pici bizonytalanság, hogy jön-e, s a kétely, és létezik-e a valóságban. Bizonyára egykoron sokan álltunk a függöny mögött, bámulva ki a téli éjszakába és remélve, hogy megpillanthatjuk a hófehér szakállú, rénszarvasszánon suhanó Mikulást.

Az is tagadhatatlan, hogy felnőttként is nagyon sokan várjuk a Mikulást, persze nem a finomságokért, ami a puttonyában lapul, hanem a csillogásért, amit a gyermekeink szemébe varázsol, az izgatott örömért, a magabiztos, vagy éppen kétkedő gyermekszájból csilingelő kérdésért, hogy „Ugye jó voltam, ugye hoz nekem is ajándékot a Mikulás?”  

Abban biztosak lehetünk, hogy  ellátogat évről évre az óvodákba és az iskolákba is a nagyszakállú. Tehát gyermekeinknek az élmény ott adott, csak éppen mi nem lehetünk velük, hogy együtt megéljük e perceket. A munkahelyünk viszont egészen más. Oda mi visszük a csöppségeket, mi adjuk ajándékba az élményt, és mi vagyunk elégedettebbek, ha a munkáltatóinknak ez fontos, szán rá időt, pénzt, energiát.

A Matusz-Vad-nál többéves hagyománya van a Mikulás-ünnepségnek. Ennek a kellemes, civil délutánnak, amikor együtt várjuk a jóságos nagyszakállút, amikor látjuk a gyermekeinket szégyenlősen vagy éppen hetykén odamenni hozzá, amikor lehet finomságokat falni, és kivételesen nem a munkáról beszélgetni a kollégákkal. S bár múlt évben a COVID-pandémia elsöpörte ezt a közös mókát, ám az idén újra várjuk a gyermekes dolgozókat, na és persze a Mikulást.

A ráhangolódás jegyében pedig már készülnek a gyermekrajzok és a babafotók, amelyekhez már csak a közönség hiányzik, és a lehetőség a szavazásra. Ám ezt a kaput most is kitárjuk. S mindazokat, akik hozzá szeretnének tenni a gyermekek mosolyához, kérjük szavazzanak, a Facebook-oldalon látható rajzokra, fotókra!

Legyünk mi magunk is része a mesevilágnak, éppúgy, mint a Mikulás. Aki jóságos és bölcs, aki ismeri a gyermeki csínytevéseket, megjutalmazza a jókat és virgácsot hoz a rosszcsontoknak.

Hiszen a gyermekkor talán legnagyszerűbb élménye a gonosz sárkányt és boszorkákat legyőző hősökkel teli mesevilág, ahol érdemes bátornak, jószívűnek, önzetlennek és becsületesnek lenni. Ahol a rosszak elnyerik méltó büntetésüket, a hősök pedig elnyerik a királylány kezét, vagy éppen a királyfi szerelmét, na és persze a Mikulástól a játékot és édességet. #

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE