fbpx

Az éttermi élet felpezsdül a decemberi időszakban, ilyenkor sorra esnek be a céges évzárók, a nagy családi ünneplések, a catering megkeresések és persze a karácsonyi vásárok és kitelepülések is. Az amúgy is egész évben 100%-on pörgő éttermek ilyenkor fontos, hogy a lehető legtudatosabban tervezzék meg ünnepi kínálatukat, hiszen a hatékonyságon múlik, hogy merre billen az év végén a mérleg nyelve. Ebben lehetnek segítségünkre az Aviko kiváló minőségű termékei, melyek a köreteken és előételeken át egészen a desszertekig adnak megoldást különböző kihívásokra, hogy idő- és energiahatékonyan, mégis maximumot nyújtva szolgálhassuk ki vendégeinket az ünnepi időszakban is. 

Édes ízek, ahogy csak a spanyolok tudják

A churros egy nagyszerű és univerzális termék. Nem lövünk bakot vele, ha ünnepi kínálatunkra tűzzük, hiszen a ropogós, friss, sült fánkot mindenki szereti, többféle mártogatóssal és szósszal kínálva pedig tényleg az összes vendégünk kedvére tehetünk vele. Kínálhatjuk elegáns éttermi formában is, hiszen a tésztarudacskákat könnyen lehet szemnek is kifejezetten tetszetősen tálalni. Egy fehércsokoládé mousse-szal, néhány szem pácolt áfonyával és friss mentával egy egyszerű, mégis nagyszerű ünnepi desszertet alkottunk meg. Céges összejövetelekre is tökéletes választás, főleg, ha közösen csipegetős (sharing) koncepció szerint zajlik a kiszolgálás. Vendégeinknek nagy élmény, ha egy nagy tálca frissen sült churrost szolgálunk fel desszert gyanánt többféle finom mártogatóssal: forró csokoládémártással, pikáns eperraguval, hűvös mangókrémmel és akár egy egyszerű, de jó minőségű tejszínhabbal.  

Kitelepülésen is megállja a helyét

Karácsonyi vásárokon is fantasztikusan működik a churros koncepció – ha kígyózó sorok is állnak a standunk előtt, ezzel a jól pörgethető desszerttel hamar kiszolgáljuk az éhes publikumot. Márpedig egy téli vásáron vagy túraútvonal közelében a járókelők másra sem vágynak, mint valami forró finomságra. Az újrahasznosított papírtálcák között vannak kifejezetten szemrevalók, melyekben esztétikusan fog mutatni néhány ínycsiklandó churros, egy forró meggyragu kíséretében. 

Pont az i-re, hogy a spanyol finomság mostanában igen népszerű csemege, ráadásul elkészítés szempontjából is abszolút kényelmesen kivitelezhető, akár külső helyszínen is. Csupán egy mobil olajsütőre van szükségünk, és máris villámgyorsan gyárthatjuk a friss, forró fánkot. Mi több, egy Hold-o-mat-ban vagy thermoboxban hosszan jó minőségben eltartható ez a kiváló desszert. Ez azt jelenti, hogy nyitás előtt picit feltornázhatjuk a kezdő készletet, hogy az első rohamot a lehető legtempósabban vészeljük át. 

Az Aviko Cateringben is a toppon

Sok esetben a legnagyobb kihívást a catering kitelepülések jelentik, hiszen ide a konyhai feleszerelésünk nélkül érkezünk, legfeljebb néhány melegen tartó eszköz áll rendelkezésre. Ilyenkor jönnek jól az olyan lenyűgöző termékek, mint az Aviko burgonyagratinjei. Hatalmas előnye, hogy előre, nagy mennyiségben, rövid idő alatt készre lehet őket sütni, majd lehet egy chafingben tárolni a tálalás pillanatáig. Ráadásul praktikus, egalizált adagokban lehet dolgozni velük, így a tálalás során a szeletelés és porciózás műveleteit is megússzuk. 

A brokkolis gratin szuper választás lehet halételek mellé. Tengeri és édesvízi témákban is gondolkodhatunk, így süthetünk mellé lazacot, de egy rántott pontyszelettel is kiváló választás. Kis adagos tálalás (snack/tapas) esetén egy darab termék pont kiadja a kellő köretmennyiséget. Á la carte rendszerben, nagyobb adag hús vagy hal mellett (16-20 dkg) adjunk két darab gratint adagonként vagy egy gratin mellé tálalhatunk még valamilyen kiegészítő köretet: párolt zöldséget, gabonafélét, lencseragut, stb. 

Nem a méret a lényeg

Némi fantáziával és prémium alapanyagok párosításával kimondottan exkluzív környezetben is szépen lehet dolgozni a gratinokkal. A csicsókás-paszternákos mini gratin nagyszerűen párosítható a tél elegáns alapanyagával, a vadhússal. Pazarul illik egy szarvasgerincből készült medium fokozatú steak-hez, kiegészítésképpen pedig adhatunk hozzá sült gesztenyét és egy tárkonyos pecsenyemártást. 

A spárgás, parmezános mini gratint szintén feltálalhatjuk köretként – jellemzően szárnyasok mellé, de halakkal is jól harmonizál. Játékos formája és praktikus fogyaszthatósága miatt azonban snack vagy csipegetnivaló gyanánt is felszolgálhatjuk vendéginknek, akár rendezvényeken is. Egy gazdag hollandi mártással pedig ellenálhatatlan, meleg előtételt is kreálhatunk belőle. 

Tags: , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE