fbpx

Jó reggelt Magyarország című Október 30. a Kossuth Rádióban elhangzott rádió beszédjében https://mediaklikk.hu/miniszterelnoki-interjuk/cikk/2020/10/30/orban-viktor-miniszterelnoki-interju-jo-reggelt-magyarorszag-oktober-30 Orbán Viktor miniszter elnök úr többek között elmondta, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy a vakcina már 2021 januártól elérhető lesz és Áprilistól pedig széles körben fogják oltani ország szerte. Áprilistól akár győzelmet hirdethetünk a Covid 19 ellen.  

Véleményünk szerint ez azt is jelentheti, hogy tavasztól a széles kör immunitás megszerzése után a korlátozások fenntartása indokolatlanná válhat.  A húsvét idén már akár a szokásos rendben zajlódat.  Erre nagy szükség van az idegenforgalom és a vendéglátás területén, mert sokan már a tartalékaik tartalékát élik fel éppen. Úgy gondolom, hogy most a vállalkozóknak abban van nagy felelőségük, hogy további veszteségeket ne engedjenek képződni, hogy legyen tőkéjük a húsvéti újra kezdéshez.

Másik nagy kérdés a külföldi idegen forgalom indulása. Ehhez nagy fokú bizalom kell majd minden fél oldalán és bizonyítani is kell az utazóknak a Covid mentességüket vagy az immunitásukat. 

Sorra jelennek meg a hírek a nemzetközi sajtóban az olcsó gyorstesztekről, ami gördülékennyé és biztonságossá teheti ismét az idegenforgalmat: Usa Today-on az alábbiakat írták: https://eu.usatoday.com/story/news/health/2020/10/24/nobel-prize-crispr-gene-editing-technology-used-covid-tests/3650308001/ 

Gyors, olcsó, pontos: A kutatók reményeket fűznek a Nobel-díjas CRISPR technológiához a koronavírus kimutatásához 

Dr. Jennifer Doudna, a Kaliforniai Egyetem Berkeley kutatója, akinek úttörő munkája a CRISPR-ben elnyerte az idei kémiai Nobel-díj idejét, azt mondta, hogy a teszt gyorsan elvégezhető és nem igényel laboratóriumot.

Szerintünk: Amennyiben valamilyen gyorsteszt Uniós szinten elfogadásra kerül vagy netalántán bevezetik a Covid mentes igazolást, nem fog útjában állni semmi az idegen forgalom újra indításának, Ezzel azonban még sajnos biztosan várni kell.

Addig is kitartás minden Vendéglátós és Idegenforgalmi üzemeltető vállalkozó részére, már látszik a fény az alagút végén! 

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE