fbpx

Tatár nemcsak marhából tud készülni, bátran kísérletezzetek olyan egészséges alternatívákkal, mint a tonhal vagy a lazac. Pofonegyszerűen elkészíthető és egészséges, hiszen a lazac tele van ómega-3 zsírsavval. Egy szelet kovászos kenyérrel tálaljuk, üljünk ki vele a teraszra, vagy csak a nyitott ablakhoz, és élvezzük az első sugarakat.

Hozzávalók 4 főre:

40 dkg füstölt lazac

1 egész avokádó

4 dkg póréhagyma

1 db lime leve

1 tk méz

1 kisebb chili paprika

Só, bors

Elkészítés:

A füstölt lazacot egyenletes, fél centiméteres kockákra vágjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott póréhagymát. Az avokádót megszabadítjuk a magjától, és a lazaccal megegyező méretre várjuk. A lime reszelt héjával, mézzel, sóval, őrölt borssal és ízlésünknek megfelelően apróra vágott chili paprikával ízesítjük.

Csinos kis talapzatot készítünk az avokádóból, majd ráhalmozzuk a lazacos keveréket. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálalva már kész is a lazactatár, és egy igazán laktató és egészséges reggeli a jutalmunk, ez a lazactatár! #

Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE