fbpx

Ha egy kicsit visszatekintünk az időben, még a járvány előtti időszakra, megállapíthatjuk, hogy akkoriban legfőképpen a klímaváltozás, a fenntartható életmód és a környezettudatosság foglalkoztatta az embereket.

Számos elmélet látott napvilágot a megoldást illetően, és komoly erőt képviselnek azok, akik a vegetáriánus vagy vegán életmód által látják biztosítani a nyugodtabb, egészségesebb és zöldebb jövőt saját maguk és a gyermekeik számára. Tiszteletreméltó elgondolás, sokan követnék is, és akik nem teszik, őket sem szabad kárhoztatni. Az emberi természet ugyanis úgy működik, hogy sokkal szívesebben és könnyebben tesz meg egyetlen nagy gesztust valamiért, mintsem hosszú távon felhagyjon egy apró, de a mindennapjainkba szervesen beépülő szokással, mint például a húsevés.

Viszont itt a jó hír, hogy erre nem is feltétlenül van szükség, csodálatos húspótló készítmények készülnek már, olyan külsővel, textúrával és ízvilággal, hogy cowboy legyen a talpán, aki bekötött szemmel megmondja, hogy marhahúsból vagy növényi fehérjéből készült pogácsa van a hamburgerében.

A finom Beyond Burger alapja a borsófehérje, színét a cékla, szaftos voltát a kókuszolaj adja. Már nem csak nagyüzemi körülmények között találkozhatunk vele, kis kiszerelésben is kapható. Felhasználóbarát kivitelezés, egyedileg fagyasztott, így egyszerre csak annyit kell kivennünk a csomagból, amennyit elfogyasztunk. Az elkészítése pofonegyszerű, akár szabadtéri bulit is szervezhetünk köré, csak úgy, mint a marhahús-alapú vasárnapi összejöveteleknél. Rostlapon vagy grillezve, maximum 72 Celsius-fokos maghőmérsékletig süssük, körülbelül 2-2 percet mindkét oldalon. Utána jöhet a buci, kettévágni, hagyma, mustár, saláta és minden, amire még rákívánunk és máris lehet enni. Összetevőinek tápanyagtartalma simán felveszi a versenyt a húspogácsás verzióval. Pirítsunk mellé zöldségeket, és nyugodt lelkiismerettel élvezhetjük az ízeket.

Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE