fbpx

A lazacsteak az egyik legegészségesebb dolog, amit ebédre vagy vacsorára fogyaszthatunk. Tele van fontos vitaminokkal, egyszerre laktat, de mégsem telít el kellemetlenül. Ha fontos számodra a kiegyensúlyozott étkezés, ez a hal visszatérő szereplő lesz a tányérodon!

Hozzávalók 4 főre:

A lazacsteak elkészítése:

  • A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a koktélparadicsomot feldaraboljuk
  • Egy serpenyőt füstölésig hevítünk
  • A lazacfilét fűszerezzük sóval, borssal, majd olívaolajon néhány perc alatt a bőrös felével lefelé megsütjük. Az első pár másodpercben nyugodtan nyomhatjuk lefelé a halat, hogy mindenhol egyformán érje a hő a bőrét
  • Adjunk hozzá egy kocka vajat, frissen facsart citromlevet, és fordítsuk meg óvatosan a halat
  • Süssük tovább pár percig, és figyeljünk rá, hogy ne száradjon ki a sütés közben. Ha elkészült, a friss salátával tálaljuk
Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek