fbpx

A VakVarjú éttermekben már november 6-tól a libáé a főszerep. Az újszerű elemekkel kiegészített hagyományos magyar ételeket kínáló helyre olyan érzés bemenni, mintha hazatérnénk. Kellemes a hangulat és szinte mindig szól a zene. A tulajdonossal, Semsei Rudolffal beszélgettünk.

– A VakVarjú éttermek bohém, meghitt belső tere és az ott kóstolható magyar konyha nemzetközi ízekkel társítva nagyon izgalmas párosítás. Hogy passzolnak ebbe a hagyománytisztelő Libaságok?

– Nagyon jól! Számunkra az a legfontosabb, hogy a gasztronómiát kedvelő közönség minél szélesebb rétegének kedvezhessünk. Márton-nap környékén természetesen a klasszikus libás ételek kerültek a fókuszba, de kerestünk olyan különlegesebb ízeket, amelyek jól illenek a liba mellé.

Az idei ludaskását bulgurral készítjük, füstölt libamellel tálaljuk, izgalmas ízélmény lesz, a rostonsült libamájhoz pedig egy különleges, füstös juharszirup társul. Az egyik kedvenchez, a hagyomány királyának tekintett libacombhoz a köretet, a krumplis tésztát mille-feuille formában tálaljuk. Egyszerre lesz hagyománytisztelő, gazdag ízvilágú és különleges.

– Ezek tényleg nagyon jól hangzanak. Ha már a VakVarjú éttermekben ekkora tradíció
a Márton-nap, akkor van-e olyan étel, amely mindig felbukkan ilyenkor?

– Ami szerintünk elmaradhatatlan, az a kétszemélyes Márton-tál, amelyre összeválogatjuk
a legkedveltebb márton-napi ételeket. És persze idén sem maradhat el a Márton-naphoz kapcsolódó másik hagyomány, az újbor. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a borászokkal, tárgyaltunk, kóstoltunk, válogattunk, és szinte csak a legutolsó pillanatban derült ki, milyen újborokat tudunk kínálni az ételek mellé. Persze, voltak tippjeink, de a természetre nem erőltethetjük rá az akaratunkat. Szerintünk fantasztikusan izgalmas úgy kortyolni egy bort, hogy tudjuk, négy hónappal azelőtt még szőlőfürt lehetett egy napsütötte domboldalon…

– Ha valakinek ennyi libás finomság és bor után még esetleg akad egy kis hely a desszertnek, mivel lepné meg?

– Idén egy különlegességet, sütőtökös crème brûlée-t kínálunk.

– Ezek alapján nagyon jó estére számíthat, aki betér a VakVarjúba, és tudom, hogy Önök nagyon sokat tesznek ezért…

– Igen, ez így van. Mi minden vendégünket törzsvendégként kezeljük, legyen szó arról, hogy hetente többször érkezik hozzánk vagy évente egyszer, mondjuk a házassági évfordulóján. Arra törekszünk, hogy nálunk tökéletesen érezze magát. Szeretnénk, ha jó emlékekkel távoznának vendégeink és ha éttermet ajánlanak, akkor jószívvel a VakVarjút ajánlják másoknak.

– Biztos rengetegen fognak benézni Önökhöz. A járvány ellen hogy tudnak védekezni?

– Amit csak tudunk, megteszünk a biztonság érdekében. Éttermenként legalább négy kézfertőtlenítő pontot helyeztünk ki, és nanotechnológiás takarítást végzünk, amely egy speciális bevonatot képez a bútorokon. Minden vendég távozásakor felületfertőtlenítjük az asztalokat és a székeket. A személyzet természetesen maszkot visel és az asztalokat is szellősebben helyeztük el. Minden szabályt maximálisan betartunk, hogy a lehető legkisebb legyen a kockázat.

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE