fbpx

Még közel sem ért véget a veganuár, melyhez évről évre egyre többen csatlakoznak egészségügyi, etikai okokból, vagy szimplán azért, hogy az ünnepek alatt felszedett kilóktól szabaduljanak. Bármi is álljon az elhatározás mögött, a váltás sosem könnyű, így most 5-féle zöldségtatár receptet hoztunk, ami reméljünk februárban is népszerű marad!  

1. Céklás Avokádó Tatár

Hozzávalók: 

  • 2 közepes cékla, előfőzve és apróra vágva  
  • 1 érett avokádó, apróra vágva 
  • 1 evőkanál friss citromlé 
  • 1 teáskanál friss reszelt torma 
  • 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem 
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint 

Elkészítés: 

  • Egy tálban óvatosan keverjük össze a céklát, avokádót, citromlevet, tormát és petrezselymet. 
  • Ízesítsük sóval és borssal. 
  • Tálalás előtt hűtsük le, és formázzuk kis kupacokká tálalógyűrű segítségével. 
Kép: www.shutterstock.com

2. Paradicsomos Cukkinitatár 

Hozzávalók: 

  • 2 nagy érett paradicsom, magozva és apróra vágva 
  • 1 közepes cukkini, nyersen lereszelve 
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj 
  • 1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom 
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint 

Elkészítés: 

  • Egy tálban keverjük össze a paradicsomot, cukkinit, olívaolajat és bazsalikomot. 
  • Ízesítsük sóval és borssal. 
  • Tálaljuk azonnal, kis kupacokban. 
Kép: www.shutterstock.com

3. Padlizsános Tahini Tatár

Hozzávalók: 

  • 1 nagy padlizsán, grillezve és apróra vágva 
  • 2 evőkanál tahini (szezámpaszta) 
  • 1 evőkanál citromlé 
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzva 
  • 1 teáskanál apróra vágott friss koriander 
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint 

Elkészítés: 

  • Egy tálban keverjük össze a padlizsánt, tahinit, citromlevet, fokhagymát és koriandert. 
  • Ízesítsük sóval és borssal. 
  • Hűtsük le, és tálaljuk formázva. 
Kép: www.shutterstock.com

4. Répás-Gyömbéres Tatár

Hozzávalók: 

  • 3 közepes répa, nyersen lereszelve 
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér 
  • 1 evőkanál friss citromlé 
  • 1 evőkanál apróra vágott friss menta 
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint 

Elkészítés: 

  • Egy tálban keverjük össze a répát, gyömbért, citromlevet és mentát. 
  • Ízesítsük sóval és borssal. 
  • Tálalás előtt hűtsük le, és formázzuk kis kupacokká. 
Kép: www.shutterstock.com

5. Gombás-Avokádós zöldségTatár

Hozzávalók: 

  • 200g friss gomba (pl. shiitake), apróra vágva 
  • 1 érett avokádó, apróra vágva 
  • 1 evőkanál szójaszósz 
  • 1 teáskanál szezámolaj 
  • 1 evőkanál apróra vágott friss újhagyma 
  • 1 teáskanál szezámmag a tetejére 

Elkészítés: 

  • Egy serpenyőben, kevés olajon, pirítsuk meg a gombát. 
  • Keverjük össze a gombát, avokádót, szójaszószt, szezámolajat és újhagymát egy tálban. 
  • Ízesítsük sóval, ha szükséges. 
  • Tálalás előtt hűtsük le, és szórjuk meg szezámmaggal. 
Kép: www.shutterstock.com

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE