fbpx

Bár a nagyüzemi konyhák világában dolgozók számára nem ismeretlen a hosszú munkaórák és végtelennek tűnő shiftek bája, egy nigériai nő 4 napon keresztül nem hagyta el a konyhát!  

Míg az interneten fellelhető receptek arról próbálják meggyőzni az otthoni szakácsokat, hogy 30 perc vagy kevesebb idő alatt össze tudják rakni a vacsorát, egy séf egy másik szintre emelte az étkezés-előkészítést azzal, hogy 100 órán keresztül főzött. Hilda Baci nigériai séf célja az volt, hogy megdöntse a meglévő 87 óra 45 perces Guinness-rekordot, és ezt úgy érte el, hogy 55 különböző receptet dolgozott fel, 100 ételt készített el, miközben 100 edényt használt fel. 

Baci több mint négy egymást követő napon keresztül dolgozott (és dolgozott és dolgozott) egy konyhában a nigériai Lagosban, ahol több tucat különböző nigériai ételt készített, többek között leveseket, rizst, akarát és Jollof rizst. Az Associated Press szerint, hogy megfeleljen a Guinness-rekordok követelményeinek, vagy csak óránként egyszeri ötperces szünetet tarthatott, vagy 12 óra megállás nélküli munka után egy órát pihenhetett. 

Megdőlt a korábbi világrekord

Bár Baci 100 órás állóképességű versenyével könnyedén megdöntötte a korábbi rekordot, amelyet Lata Tondon indiai séf állított fel 2019-ben, egyelőre a Guinness még nem erősítette meg a teljesítményét. „Tudomásunk van a rekordkísérletről, és várjuk a bizonyítékokat, hogy a rekordokat kezelő csapatunk megvizsgálhassa, mielőtt megerősíthetnénk a rekord hivatalos voltát” – mondta a Guinness szóvivője. 

Ez persze sokakat nem akadályozott meg abban, hogy (jogosan) ünnepelje, amit Baci elért. Több ezren voltak jelen, hogy személyesen szurkoljanak neki, Muhammadu Buhari, Nigéria elnöke pedig Twitteren méltatta az eredményét. „Osztozom minden nigériai mérhetetlen örömében, hogy Hilda Bassey Effiong (Hilda Baci) történelmet ír azzal, hogy megdöntötte a leghosszabb főzőmaraton világrekordját” – írta. „Nagyszerű nap Nigéria számára. Mindannyian nagyon büszkék vagyunk arra, amit ő személyesen elért – és Nigériát a globális reflektorfénybe helyezi. Hilda lendülete, ambíciója és rugalmassága nagy érdeklődést és betekintést nyújtott a nigériai ételek egyediségébe” – folytatta Buhari egy második tweetben. „Ő most egy kulturális ikon, és hiszem, hogy ez a teljesítmény sok más fiatalt fog inspirálni az országhatáron innen és túl, hogy az ő nyomdokaiba lépjenek.” 

A BBC beszámolója szerint Baci eredeti terve az volt, hogy 96 órán át főz, de a közönsége arra biztatta, hogy próbálkozzon a három számjegyűvel. 

Forrás

Tags: ,

Kapcsolódó cikkek

No Related Article

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE