fbpx

Ez a recept nemcsak Márton-napon hanem bármilyen családi összejövetel alkalmával kiváló választás lehet, hiszen a sült libamell igazi ünnepi fogás!

Hozzávalók 4 főre:

A sült libamell elkészítése:

  • A libamelleket alaposan mossuk és tisztítsuk meg.
  • A libamell bőrét egy éles késsel jó sűrűn sakktábla szerűen irdaljuk be, majd dörzsoljük be a sóval és fűszerekkel.
  • Egy forró serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül a bőrét gyönyörű szép pirosra süssük meg.
  • Ha megvan, tegyük egy tepsibe bőrével felfelé és 170 fokos sütőben, lefóliázva, körülbelül egy óra alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a csicsókapürét és a ribizlimártást.

A csicsókapüré elkészítése:

  • Tisztítsuk meg a csicsókát, vágjuk apróbb kockákra és sós vízben tegyük fel főni.
  • Ha kész, szűrjük le, törjük át, adjuk hozzá a tejet és a vajat, majd egy habverő segítségével szépen habosítsuk ki.
  • Ízesítsük sóval és borssal.

A ribizlimártás elkészítése:

  • Itt arra ügyeljünk, hogy nem egy édes mártást szeretnénk, hanem fűszereset.
  • A ribizlit fagyosan tegyük egy kisebb gyorsforralóba.
  • Mehetnek bele a fűszerek, a cukor és a citrom leve.
  • Mérsékelt tűzön folyadék hozzáadása nélkül kezdjük el főzni, kb. 10-15 percig, vagy amíg szószos állagú, szép fényes lesz.
  • Ha minden megvan, csak a tálalás maradt, márpedig ezekből a szép, színes ételekből csakis egy gyönyörű tányért tudunk az asztalra varázsolni!

Jó étvágyat!

Tags: , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE