fbpx

Az EMCup 2023 nemzetközi hotelmenedzsment-versenyen, mely február 12-13-án került megrendezésre Hollandiában, Maastrichtban, magyar sikerrel zárult.

Mi az a EMCup

Európa szállodamenedzsment iskoláinak éves versenye, mely az elmúlt 15 év során rangos eseménnyé fejlődött. A résztvevő diákok nemcsak az iskolájukat, országukat képviselik, hanem a szakmájukat is. A fő hangsúly azon van, hogy elképzeléseikkel, innovatív ötleteikkel változtassanak a vendéglátás és a szállodaipar rendszerein. A verseny fontos fókusza a kapcsolatteremtés a hallgatók, illetve a vendéglátó szakemberek számára. Minden évben számos vállalat csatlakozik az EMCup üzleti zsűrijéhez, hogy a résztvevő hallgatók motivációját és innovációját mielőbb átültessék a gyakorlatba is.

A megmérettetésen a hazai KVIK-es hallgatók– Ország Lili, Varga Zsófia, Tóbel Szonja és Balázs Hanna – álló „Pioneers” nevű csapat egyedüli magyar meghívottként vett részt.

Fotó: Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara.

EMCUp 15. versenyén hazai siker született

Hazánk első számú, 18 000 hallgatót képző üzleti egyetemének, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGE KVIK) csapata az előkelő 5. helyen végzett az EMCup 2023 nemzetközi hotelmenedzsment-versenyen. 14 országból 28 neves egyetem részvételével február 12-13-án megrendezett többfordulós versenyen a BGE „Pioneers” csapata az 5. hely mellett elnyerte a „Best pitch-paper” díjat a legjobban kidolgozott és előadott ötletért. Az idei téma a „Break the Mould” volt, melynek keretében a csapatok maguk választhatták ki, milyen területre dolgoznak ki innovatív ötleteket.

A megmérettetésen a hazai KVIK-es hallgatók– Ország Lili, Varga Zsófia, Tóbel Szonja és Balázs Hanna – álló „Pioneers” nevű csapat egyedüli magyar meghívottként vett részt. Mentoraik, Karakasné Dr. Morvay Klára, a BGE KVIK Vendéglátás Intézetének főiskolai docense és Kovács Róbert, a Novotel Budapest Danube Hotel Cluster General Managere segítették őket a felkészülésben.

Dr. Morvay Klára, a BGE KVIK Vendéglátás Intézetének főiskolai docense: „Büszkék vagyunk lelkes hallgatóink tehetségére, hiszen minden évben egyre jobb helyezést érünk el. A legjobban kidolgozott és előadott ötletért elnyert „Best pitch-paper” különdíj és az előkelő helyezés is bizonyítja, hogy érdemes az oktatás során kiemelt hangsúlyt helyeznünk a kommunikációra, a prezentációs- és vitakészség fejlesztésére.”

A BGE csapata a ServeUout (Serve You Out) nevű brand kidolgozásakor arra fókuszált, hogy az eddig csak költséget jelentő szállodai tevékenységekkel (mint a housekeeping, karbantartás, IT, konyha) hogyan lehet bevételt generálni.

Foto: BGE

A versenyről

A versenyt több hónapos felkészülés előzte meg, amely során különböző feladatokat is teljesítenie kellett a csapatnak: bemutatkozó videó, közösségi média kampány, kreatív CV elkészítése, Mapstell személyiségteszt, egy ötlet kidolgozása és tudományos cikk formában történő megírása, 3 perces elevator pitch megtervezése.

Az idei téma a „Break the Mould” volt. A feladat lényege, hogy meg kell törni a formát, a szokásokat, és a rendszereket. Ennek keretében a csapatok maguk választhatták ki, milyen területre találnak ki a hagyományoktól eltérő ötleteket. A BGE csapata a ServeUout (Serve You Out) nevű brand kidolgozásakor arra fókuszált, hogy az eddig csak költséget jelentő szállodai tevékenységekkel (mint a housekeeping, karbantartás, IT, konyha) hogyan lehet bevételt generálni. Azokat a területeket emelték ki, ami leginkább a kiadási oldalon jelenik meg a szállodák életében. Ötleteikkel ezeken a területeken is el lehet mozdulni a rentabilitás irányába. Felmerültek olyan megoldások is, amikkel ezeket a területeket lehet ajánlani akár a helyi lakosok számára is.

A BGE KVIK csapata által elért eredmény a hazai oktatást is dícséri. Biztosak lehetünk abban hogy a fatal szakemberek, által a jövő vendéglátása, és turisztikája jó kezekbe kerülhet. 

Címkék: ,,,,,,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE