fbpx

Lángos, hekk, hamburger, palacsinta, főtt kukorica: kötelező és sokszor kizárólagos ajánlatok minden strandbüfében. Persze részben jogos a kínálat, hiszen a vendégek többsége is ezeket a jól ismert strandételeket keresi, amelyek elválaszthatatlanok a naptej illatától, a napernyők színkavalkádjától, a gyerekzsivajtól, egyszóval a vízparti hangulattól. Mégis érdemes felülvizsgálni a menüd és elgondolkodni rajta, hogyan hozhatnád ki a legtöbbet ezekből a fogásokból, vagy hogyan mozdulhatsz el óvatosan a magasabb minőség és kifinomultabb ízlés felé. Az Aviko kínálata ebben is a segítségedre lesz!

A fenti felsorolásból csak egy hajszállal maradt le a hasábburgonya, amely érthető módon az egyik legkedveltebb strandétel önmagában és köretként is. De nincs is rosszabb annál, ha az egész napos fürdés vagy napozás után egy tál kihűlt, megpuhult, ízetlen sült krumplit kapunk kézhez… Szerencsére az Aviko Super Crunch Premium termékcsaládja mindhárom problémát kiküszöböli. Speciális, gluténmentes bevonatának köszönhetően a Super Crunch Premium hasábburgonyák hosszan megőrzik a ropogósságukat, ráadásul a bevonat hőtartó. Ennek köszönhetően a lesütött krumpli tovább forró marad. Az elkészítése ugyanúgy néhány percet vesz csak igénybe, viszont az eredmény látványosan különbözik a megszokottól. Hasonló előnyökkel rendelkezik, de egyedibb ízvilágot képvisel az édesburgonya-hasáb: ha az ínyenc vendégekre is gondolnál, vedd fel a kínálatodba ezt is!

Kép: Aviko Foodservice

Strandételek újragondolva

Remek irány lehet, ha a környék autentikus ételeiből vagy a helyben megszerezhető alapanyagokból indulsz ki. Ezek az opciók könnyen felfrissíthetik a „kötelező” strandételeket, azaz a hot-dogot, a pizzát, a palacsintát vagy a hamburgert is. Az őshonos halfajták, szezonális zöldségek és gyümölcsök, házi készítésű lekvárok, sajtok és kolbászok beépítése a menübe nemcsak magasabb minőséget, hanem új, izgalmas ízvilágot is csempészhet a kínálatodba.

Új ízeket hoz a jól ismert strandételek közé az Aviko étvágyfalatka-kínálata is. Ezek a snackek kitűnő megoldásnak számítanak nagyobb társaságok vagy uzsonnázó családok számára is, hiszen könnyen adagolható, kézbe illő falatkákról van szó. A mozzarella sajtfalatkák a kicsik és nagyok kedvence, hiszen ki ne szeretné az olvadt, nyúlós mozzarellát? A Mac’n Cheese – Sajtos makaróni falatok ropogós bundában Amerika nagy kedvencét hozzák el kis háromszögbe csomagolva. A bundázott sajtfalatok habanero csilipaprikával pikáns, mexikói ízvilággal kényeztetik a csípősebb zamatok szerelmeseit. A hagymakarika pedig olyan népszerű snack mostanában, hogy csodálkozunk, miért nem szerepel még minden strandbüfé kínálatában. Legyél trendteremtő, és építsd be a menüdbe még ma!

Kép: Aviko Foodservice

Mentesen is kompromisszumok nélkül

Az Aviko idei újdonságai a vegán falatkák, amelyekkel a húsmentes étrend iránti egyre növekvő igényt elégítheted ki. A három vegán termék, a csirkehúsízű falatka, a sajtízű falatok csilipaprikával, illetve a sajtízű karikák vöröshagymával a megszólalásig hasonlítanak  állati eredetű társaikra. Így azok a vendégeid is szívesen tesznek velük egy próbát, akik egyébként nem elkötelezett vegánok.

A falatkák nagy előnye, hogy egymással is remekül harmonizálnak. Könnyen készíthetsz belőlük válogatásokat, tálakat, vagy kínálhatod őket más fogások, például hamburger mellé is. A hosszú sorban állás után biztosan megakad a vendégeid szeme ezeken a látványos, gyorsan elkészülő különlegességeken!

Tags: , ,
Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE