fbpx

Senkit ne tévesszen meg a neve, ez a karácsonyi ponty nem csak decemberben állja meg a helyét! Ha ránk hallgattok, már a következő vasárnapi asztalon ott a helye.

Hozzávalók 4 főre:

A karácsonyi ponty elkészítése:

  • Az egész, tisztított, előhűtött pontyot szárazra töröljük, majd kívül-belül át dörzsöljük egy kevés citrommal, sóval és néhány szem rózsaborssal, majd egy éjszakára folpack-ba zárva hűtőbe tesszük.
  • Másnap ismét szárazra töröljük, ezután a bőrét megkenjük olívaolajjal és meghintjük egy kevés tengeri sóval.
  • Először 10 percig sütjük 200°-on fólia alatt, utána az alufólia nélkül szép piros színűre sütjük. Citrom karikákkal feldíszítve találjuk.

Jó étvágyat!

Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE