fbpx

A street food egyik kiemelkedő eseménye került megrendezésre, ahol a MATUSZ -Vad partnerei is fantasztikus ételekkel készültek. A látogatók a futamok mellett számos újdonsággal találkozhattak. Természetesen kiemelkedő ételekben, jó hangulatban most sem volt hiány.

Az évente két alkalommal megrendezett fesztivál, amit akár a street food ünnepének is lehet nevezni
Fotó: Food Truck Show Fscebook.

A májusi Food Truck Show a meglepetések tárháza

Fotó: Airchef

A Kincsem + Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show immáron komoly tradíciókra nyúlik vissza. Összességében már a 82. a Kincsem Park ban, pedig már a 14. alkalommal szervezték meg a guruló konyhák kiemelkedő eseményét. Az évente két alkalommal megrendezett fesztivál, amit akár a street food ünnepének is lehet nevezni, kiemelkedő eseményekkel készül május 5 – 7 között.

A májusi show hétvégéjén történik meg minden évben az év Food Truck -ja választás. Ez minden esetben a közönségszavazatok, és szakmai elbírálás alapján történik. Ma fog kiderülni, hogy melyik autó nyerte el a megtisztelő díjat. Ilyenkor mutatkoznak be az új autók, és a még fel nem fedezett ízek is. Minden éven különleges újításokkal is lehet találkozni, ahogy az idén is. 6- án az első Pizzakészítő bajnokság zajlott, ahol fiatal tehetségek mutatták be tudásukat. A zsűri szakavatott szakemberekből állt, akik között ott voltak azok a séfek is, akik részt vettek a világ legnagyobb pizzakészítő versenyén. A vasárnapi napon pedig a Pancs Piac, a kistermelői piac költözik a rendezvény helyszínére, ahol kézműves termékekkel, egyedi alapanyagokkal lehet találkozni.

 

A Magyar Street Food Egyesület és partnerei számára is fontos a környezettudatosság.

Fotó: Airchef

A fenntarthatóság is fontos szempont

A Magyar Street Food Egyesület és partnerei számára is fontos a környezettudatosság. Mivel fontos irányvonal, a felszolgált ételekhez minden kocsi növényi rostokból készült eszközöket használ. A műanyagmentes csomagolás és a hulladékkezelés kiemelkedő fontossággal bírt az eseményen. Ezzel mind a szervezők, mind pedig a résztvevők szerettek volna példát mutatni, a jövőt meghatározó környezetvédelemben.

A rendezvény mindenki számára bővelkedett meglepetésekkel.

Fotó: Airchef

Egyéb események

A rendezvény mindenki számára bővelkedett meglepetésekkel. Természetesen a versenyzés szerelmesei számára megrendezésre kerültek agárversenyek, ügetőfutamok, galopp és pónifutamok, sőt még angol telivérekkel is találkozni lehetett. Rengeteg érdekes ingyenes program, egy igazi retró ringlispil is várta a gyermekeket. A sporteseményeket még inkább érdekessé tette az amerikai focimeccs és a diák rögbi kupa. 

Óriási érdeklődés övezte az idén elsőre megrendezett, I. Piaggio Pizzakészítő Bajnokságot.

Fotó: Airchef

Pizzakészítő verseny

Óriási érdeklődés övezte az idén elsőre megrendezett, I. Piaggio Pizzakészítő Bajnokságot. Nem is kell rajta csodálkozni, hiszen a pizza egy olyan étel, amit szinte mindenki szeret. Hazánkban is egyre többen foglalkoznak vele professzionális módon, erre példa, hogy már büszkélkedhetünk több olyan csapattal is, akik nemrégiben részt vettek a pizza világbajnokságon is. Az sem véletlen, hogy a műsort Lázár chef vezette, aki jómaga is a P7 el (Pizza Napoletana by Lázár Chef) komoly nemzetközi sikereket ért el. A zsűri nehezen tudott dönteni, mivel jobbnál jobb pizzák kerültek az asztalra.

A legtöbb pontot elérők:

  1. Helyezett: Szabó Sándor egy nápolyi pizzával vitte el a fődíjat.
  2. Helyezett: Suszter Attila
  3. Helyezett: Bóka András
A guruló „éttermek” minden esetben egy -egy tematikára építkeznek.

Fotó: Airchef

Food Truckok és alapanyagok

A guruló „éttermek” minden esetben egy -egy tematikára építkeznek. Az általuk készített ételeknek két alapvetéses van, az egyik a minőség, a másik pedig, hogy relatív gyorsan elkészüljenek a finomságok. Egyértelmű, hogy mindennek a kiindulási pontja a megfelelő minőségű alapanyag, és a professzionális kiszolgálás. A MATUSZ -Vad is büszke azokra a partnereire, akik részt vettek a shown.

A tulajdonost ezúttal a különleges szószok világa ragadta meg.

Fotó: Airchef

Black Heaven Barbecue

 akik nemrégiben lettek egy évesek. A tulajdonost ezúttal a különleges szószok világa ragadta meg. Ez a szendvicseikben is egyértelműen megjelenik, hiszen többféle különleges öntettel, házi készítésű szószokkal dolgoznak. Számukra fontos, hogy a bbq vonalat népszerűsíteni tudják Magyarországon. A pulled pork szendvicseket marhahúsokkal, szeggyel, bordával, lapockával készítik. Ezeket pedig mind a MATUSZ -Vadtól szerzik be.

Ami fontos a számukra a partneri kapcsolatban, hogy mindig pontosan, időben számíthatnak a szállításokra, ami ebben a szegmensben rendkívül fontos. Főleg, mert a szezonban a kocsik minden hétvégén dolgoznak, ezért a felkészülés általában hét közben történik, aminek elengedhetetlen része az alapanyag. Az érdeklődők biztosak lehetnek benne, hogy a fesztiválokon megtalálhatják őket, illette a Balaton partján is elérhetőek lesznek.

Egyértelműen fantasztikus tépett húsos szendvicsekkel várják a vendégeket, amiből négyféle van a kínálatukban.

Fotó: Airchef

Lassú Disznó Street Food Győr

Családi vállalkozásként indultak, már 2019 óta dolgoznak guruló „éttermükkel”. A tulajdonos szerint, bár a pandémia nehézségei ennek a szektornak sem kedveztek, a tavalyi évben már érezhető volt a fellendülés. Az ő tematikájuk is a bbq vonalat képviseli. Természetesen smokerben készülnek az isteni húsok, amiket 12 órán keresztül tartanak füstön. Egyértelműen fantasztikus tépett húsos szendvicsekkel várják a vendégeket, amiből négyféle van a kínálatukban. Az alapanyagok területén ők is a MATUSZ- Vad partnereként voltak jelen az eseményen, hiszen a húsokat, a bagettet, és a sajtot is innen szerzik be.

Kifejezetten amerikai típusú bbq -val foglalkoznak.Smokey Monkies BBQ

 A büfékocsijuk immáron öt éve rója az utakat és a fesztiválokat. Kifejezetten amerikai típusú bbq -val foglalkoznak. Saját készítésű smokerben készülnek a húsok, sőt van, hogy a fesztiválokon készítik ezeket az egyedi húsokat a vendégek szemei előtt. Központjuk Budapesten a Szentendrei úton található és étteremmel is rendelkeznek, úgyhogy aki a fesztiválon nem tudta megkóstolni az általuk készített ételeket, bármikor felkeresheti őket. A legtöbb hús részt – a lapockát, oldalast, a tarját, marhából a nyakat, szegyet -ugyancsak a MATUSZ – Vadtól szerzik be.

Varga Dániel manager: „Mivel nagy mennyiségben rendelnünk a leginkább megbízható partnerként, régi kapcsolatban vagyunk a MATUSZ -VAD -dal. Alapvetően szendvicseket, illetve tálakat készítünk, klasszikus amerikai köretekkel, mint a coleslaw saláta, a mustáros saláta. Elmaradhatatlanok náluk is a bbq öntetek, mártások, amik nagyon jól kiegészítik a húsok füstösségét.”

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE