fbpx

Általában valamilyen nehezebben elkészíthető receptet szoktam nektek hozni, de most pont az ellenkezőjét teszem. Lényege az egyszerűség és a minél gyorsabban történő elkészítés lesz! Nem mindegy, hogy egy sertéscsülök elkészítésénél hány órát megy a több kilowatt órás sütőberendezés, így most egy villámgyors verziót készítünk!

Hozzávalók 4 főre:

A sertéscsülök elkészítése:

  • A teljes mértékben előhőkezelt, egyesével vákuumozott sertéscsülköket, zacskóstól forró vízbe tesszük 10-15 percre. Ezt hívjuk regenerálásnak. Ez azért fontos, mert olyan rövid ideig lesz a csülök a sütőben, hogy ha a hűtőből tennénk be, akkor elképzelhető, hogy még hideg maradna a csont mellett közvetlenül.
  • Ezután egy zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük és betoljuk a 220-240 °-ra előmelegített sütőbe 12-15 percre. A lényeg, hogy a csülök bőre szép hólyagosra piruljon. Ezzel a csülök el is készült!
  • Köretnek pedig egy teljesen átlagos, de szintén rendkívül gyorsan elkészíthető kényelmi termékeket javaslok hozzá. 
  • Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rátesszük az átöblített, konyhakész burgonyagolyót és átpirítjuk. A végén petrezselyemzöldet teszünk rá, majd sóval, borssal ízesítjük.
  • Amíg pirul a burgonya, a szintén konyhakész párolt káposztát egy serpenyőben néhány perc alatt átmelegítjük és tálalhatjuk is a fejedelmi fogást.

Jó étvágyát hozzá!

Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE