fbpx

A Gundel maga a hazai gasztronómia. Híre az egész Földet bejárta, főurak, királynők, hollywoodi hírességek fordultak meg a falak között. Hosszú ideig zárva volt, ám most a régi és új ételekkel újra megnyitja kapuit. Az üzemeltetők ígérik, nemcsak a kiváltságosok, és a milliomosok étterme lesz.  

Az Eventrend Group megnyitja a Gundelt

2021 májusában az Eventrend Group vette át a világhírű Gundel és a Bagolyvár étterem üzemeltetését. A cégcsoport az ország gasztronómiájának meghatározó szereplője. 28 éve tevékenykednek a hazai vendéglátás, rendezvényszervezés és hotelüzemeltetés területén. Több mint harminc különböző project tartozik tevékenységi körükbe, köztük olyan neves egységek, mint a New York Kávéház, a Városliget Café, a Spoon Hajó. Ezeken kívül a Főőrség Kávéház a budai Várban, a Centrál kávéház, a Fakanál étterem a Nagyvásárcsarnokban vagy a Kossuth téri Séf Asztala. Folyamatosan és elhivatottan dolgoznak évek óta azon, hogy felejthetetlen pillanatokkal, élményekkel ajándékozzák meg vendégeiket. A Gundel nem is lehetne náluk szakértőbb kezekben! Innováció és tradíció az út.

Gundel egy intézmény, egy nemzeti ügy, egy valóságos álom

A története, a létezése, a missziója mind-mind megőrzésre, továbbadásra, ápolásra érdemes, amelyet a legnagyobb tisztelettel lát el az újranyitás mellett határozó Eventrend Group. Az étterem újranyitása egy gasztronómiai örökség, megőrzése is egyben, mellyel a magyar és külföldi vendégek számára nyújtanak felejthetetlen élményt. A koncepció pontosan ugyanaz, mint anno volt, mégpedig, hogy a Gundel mindenkié legyen.

Fotó: Eventrend Group, Gundel

Gundel híre az egész Földet bejárta, világhírű és hazai közszereplők, királynők, hollywoodi hírességek fordultak meg a falak között, de ettől még a hazai közönség is előszeretettel töltötte az időt az étteremben. Nemcsak a luxuslakomák helye volt, a teraszon régen sós perecet, csapolt sört és pörköltszaftos főtt tojást is felszolgáltak. Most pontosan ezt hozzák vissza nekünk! Immáron nem csak úri muri és a kiváltságosok számára elérhető étteremről beszélünk.

A megújult Gundel a nap bármely időszakában várja a vendégeit, így bárki nyugodtan beülhet két világhírű desszertre és üdítőre, 2 főre akár néhány ezer forintért. Sőt, ha csak egy jó kávét szeretnénk elfogyasztani, az étterem többfunkciós kialakításának köszönhetően, jól érezheti magát akár egy fiatal pár, egy üzletember de még a hátizsákos turista is!

A megújult Gundel

Egy olyan belteret hoztak létre, ami egyszerre tiszteleg a Gundel aranykora előtt, ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy minden napszakban, minden alkalomra, a lehető legszélesebb vendégkör előtt nyitva álljon. Három nagyobb egységben gondolkodtak. A kertben, ami a tavasz folyamán fog megnyitni és még nem lehet elárulni, de óriási meglepetéssel készülnek rá. A belső rész kétharmada egy klasszikus kávéházi térré vált, igazán kedves elegáns hangulattal. A belső emelt részen kapott helyet az éttermi rész, ennek hátfalát egy gyönyörű, ide tervezett 60 négyzetméteres állatkerti dzsungel inspirációjú tapétakép díszíti.

Gundel mindenkié és tényleg

Hogy megmutassák a célt, miszerint Gundel Károly öröksége alapján bárki betérhessen hozzájuk, figyeltek az árak kialakítására. A kávéházban reggeli ételek már 2000 Ft-tól, főételek 4000 Ft-tól, nagy klasszikus desszertek 2000 Ft-tól érhetők el. Vacsoraidőben a Gundel „éttermi” részében az étlapról szabadon válogatva, de csak 3 vagy 4 fogásos menüket lehet rendelni, a 3 fogás 12.300 Ft, a 4 fogás 14.400 Ft-ba kerül majd, amihez Zsolnay porcelán, ezüst evőeszköz, damasztterítés adja meg az igazi eleganciát.

Gundel örökség – felejthetetlen receptek

Az átépítés előtt 1894-ben még Wampetics volt a tulajdonos. Gundel Károly 1910-ben vette bérbe az épületet, és vezetése alatt a vendéglő szárnyalni kezdett. Nemcsak a kiváló vendéglátás mestere volt, de a magyar és francia konyha legjobb fogásait tálalta, amit a modern magyar konyha alapjainak tekintünk. Nevéhez fűződik a palóc leves, a paprikás csirke, a bakonyi gombaragu, a fogas Kárpáti és a tokaji libamáj, ő honosította meg a ma ismert magyaros mártások és raguk kultúráját is.

Az étterem teraszán szolgáltak fel először olyan mára már tradicionálisnak számító ételeket, mint a Jókai-bableves, a bakonyi gombaragu vagy a Gundel-palacsinta. Gundel Károly sokszor kedvenc vendégeiről nevezte el ételeit, az Újházy-tyúkhúslevest – Újházy Ede színész nyomán -, a Jókai-bablevest, a tojást Munkácsy módra vagy a Feszty-bifszteket, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a Gundel dinasztia honosította meg a Wiener Schnitzelt is.

A Gundel Séfje – Moldován Viktor

Nem is lehetett volna komolyabb szakembert választani, mint a magyar konyha hagyományainak elkötelezett, világot látott séfjét, Moldován Viktort. A fiatal séf Japánban 14 évig vitt magyaros konyhát és közben elsajátította a nagyon következetes és precíz japán munkakultúrát, munkaszervezést. Annak idején sokat cikkeztek fantasztikus teljesítményéről, hiszen ő volt az, aki beiglit, bácskai rizseshúst és paprikás csirkét főzött Budapesttől 8500 kilométerre. A munkájában az ismert séf, Wolf András, mint az Eventrend Group egyik corporate séfje segíti, valójában ketten vezetik a konyhai csapatot. Ez a két név már magában is a minőség védjegye. Az ő munkájukat támogatja Kovács János chef és Dudok Györgyné pastry chef.

Abban biztosak lehetünk, hogy az új Gundel tényleg továbbviszi Gundel Károly örökségét. Felejthetetlen ételek, semmihez nem hasonlítható fantasztikus hangulat várja mindazokat, akik szeretik a mennyi ízeket.

Forrás: Eventrend Group

Fotó: Eventrend Group, Gundel

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE