fbpx

A Crocs klumpáit a világon valószínűleg mindenki ismeri, lényegében beterítette az egész világot a műanyag, lyukacsos klumpa. Az eredeti Crocs termékek mellett megjelentek a másolatok is, tulajdonképpen minden, lábbeliket is forgalmazó üzletben be lehet szerezni hasonlót. Könnyen tisztítható, sőt fertőtleníthető tulajdonságai miatt többek között az egészségügyben és a konyhai szakmákban is nagy népszerűségnek örvend ez a típus, érthető módon.

Kényelem

A konyhában egész nap állni kell, így a kényelmes viselet rendkívül fontos. A szakácsok, konyhai kisegítők számára saját, Crocs Bistro néven kiadott termékcsalád pedig minden konyhai elvárásnak megfelel. Az egész napos állómunka extrém terhelést ad a lábaknak, a medencének, és a gerincnek is. A jó megtámasztás legalább annyira fontos, mint a kényelem a talpaknak, ha szeretnénk elkerülni a hát-és derékfájdalmak okozta korai pályamódosítást. A Crocs Bistro Pro Literide termékcsalád ergonomikus talp és saroktámasza, illetve a beépített harántemelő ív csökkenti az ízületek terhelését, míg a tágas belső kialakítás a lábujjaknak, talpaknak szabad mozgást biztosít a hosszú munkanap során, ezáltal serkentve a vérkeringést, és megelőzve a visszeres panaszokat. Ehhez a Pro Literide típusokba extra puha Lite talpbetét is került, ami a fáradó lábaknak igazi gyógyír lehet.

A konyhai klumpa egyik legfontosabb szempontja a kényelem.

Biztonság

A kényelem mellett a konyhában elengedhetetlen a biztonság is, hiszen nem csak alapanyagok hullhatnak a földre, a konyhai dolgozók lábfeje közelébe, hanem bizony éles kések is. A Crocs Bistro klumpák nem lyukacsos felsőrésszel rendelkeznek, hanem tömör, strapabíró, ám továbbra is habkönnyű kivitelezéssel. A legtöbb munkavédelmi előíráshoz igazodva magasított, zárt sarokrésszel készülnek a konyhai dolgozóknak fejlesztett lábbelik. A konyhai talajra kifröccsenő víz, olaj vagy egyéb alapanyagok csúszóssá tehetik a padlót, ezért a megfelelő tapadású talp is elengedhetetlen. A Crocs természetesen ebben is hozza az elvárt minőséget csúszásmentes Crocs Lock gumival megerősített talpaival, ami megfelel a ASTM F1677 előírásainak. A Crocs klumpák biztonságos lábra illeszkedéséért válasszunk állítható Turbo sarokpántos modellt, ez tovább csökkenti a lábak terheit is.

A kényelem mellett a klumpa biztonsága is fontos szempont.

Tisztíthatóság

Végül, de nem utolsó sorban a tisztíthatóságról se feledkezzünk meg. A Crocs Bistro antibakteriális anyagból készült klumpái szappanos vízzel könnyen tisztíthatóak, de komolyabb fertőtlenítőszereknek is ellenállnak. Nem utolsó sorban pedig a kellemetlen szagokat is távol tartják kollégáink orrától. Ha 8-12 óra folyamatos viseletre választunk lábbelit, akkor a szempontjaink között kell legyen a tisztíthatóság és fertőtleníthetőség is, ha lehetséges, akkor gyorsan és könnyedén. A Crocs munkához kifejlesztett klumpái ezeknek az elvárásoknak is maximálisan megfelelnek, hogy egy hosszú munkanap után már ne kelljen túl sok időt a tisztántartásukra szánnunk. Anyaguknak köszönhetően extra gyorsan száradnak, így másnap reggel újra a tiszta, illatos lábbelinkkel indíthatjuk a konyhai műszakot.

A kés mellett talán a séfek talán egyik legfontosabb eszköze a minden tekintetben jó minőségű klumpa. Ezekre figyelj vásárláskor!

A cikk a chef.hu-val való közös együttműködéssel született.

Tags: , , ,
A chef.hu ország egyik legnagyobb szakács-, cukrász- és felszolgáló munkaruha valamint kiegészítőket forgalmazó webáruháza. Budapesti bemutatótermükben nem csak széleskörű, professzionális tanácsokkal látják el a vásárlóikat, de a lehetőség van a legtöbb termék kipróbálására is.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE