fbpx

A fehérboros feketekagyló az egyik legjobb és legegyszerűbb előétel, így minden mediterrán vagy olasz konyhával foglalkozó étterem menüjén ott a helye!

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • Kevés olívaolajon apróra vágott salottahagymát és szeletelt fokhagymát üvegesre pirítunk.
  • Hozzáadjuk a fehérbort, majd miután egyszer kiforrta magát, mehet a serpenyőbe a kagyló is, amit előzetesen megtisztítunk. Sózzuk, borsozzuk, frissen facsart citromlevet és vágott petrezselymet adunk hozzá.
  • 3-4 perc után hideg, kockára vágott vajat dobunk hozzá és a kagyló alatt lévő bort, valamint alaplevet mártássá alakítjuk. Fontos, hogy a vajjal már ne forraljuk, csak kevergessük és szép selymes mártást kapunk.
  • A rákot ugyanígy készítjük el, annyi különbséggel, hogy neki színt adunk az elején a hagymával
    együtt, és utána mehet hozzá a fehérbor, illetve a többi alapanyag ugyanilyen sorrendben.
  • Frissen sütött bagettel kínáljuk.

Jó étágyat!

Címkék:
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE