fbpx

Hadd meséljünk el egy rövid történetet, kedves Partnereink! Enisz Laci bácsi Kőbányán, a Maglódi út 5. szám alatt nyitotta meg anno az Első Pesti Sonka Házat. Enisz Laci bácsi hentes-mészáros, igazi tőről metszett, fehérköpenyes szaki, hatvanas forma, akinek butikja hátsó füstölő-helyiségében csapatostul lógnak-csüngnek a kolbászok, oldalasok, mangalica sonkák.

Enisz Laci bácsi szereti a belsőséget. Csak mikor a Matusz-Vad Zrt. marketingvezetőjét felkérte haverba’, hogy az főzzön már a „nulláról” pacalt nekije, mintegy 150 főre, s meglátta Enisz Laci bácsi, hogy a melóba beleállva mi a francot művel ez a marketinges fickó, egyszerre és ugyanabban a pillanatban, rángatózva szaladt fel a jobb, de tulajdonképpen a bal szemöldöke is. Hogy akkor most „vacsorát készítünk, gyerekem, vagy csiribirit zabszalmával?”

Matusz-Vad Zrt. marketingvezetője ugyanis az ELŐFŐZÉST (hát… inkább abálásról van itt szó a moderált hőfok okán) a következő lé-fűszerezéssel oldotta meg. Még egyszer, 150 főre:

Fotó: Tamás Kőrösi Photography

A főzés aztán üstben, illetve bográcsban történt. A lényeg, hogy a fenti fűszerezésű lében a nyers pacal 4 órát abálódott. A nyers sertésköröm pedig 2 órát. Az élő tűzre emelt bográcsban az alap nyárias volt: majdnem lecsós, de azért egyet ne feledjünk: 6 rész hagyma (vörös, új, lila, fok), 2 rész tv-paprika, 1 rész paradicsom! Makói volt az őrölt fűszerpaprika, amelyből 5 résznyi csemege, 1 résznyi füstölt került a bográcsba és az üstbe. Az utolsó csöppig elfogyott minden. Laci bácsi az est végén csak annyit mondott: „Jóvan, gyerekem, honnét is jöttél te? Na, mindegy, nagy bajt végülis nem csináltál. Oszt’ söröd van még?”

Laci bácsi! Vagy nekünk. Szeretünk. Köszönjük!

Fotó: Tamás Kőrösi Photography

REKLÁM HELYE: Pacalod van még? Vagy már megint elfelejtettél rendelni? Ejj, mi szóltunk: https://shop.matusz-vad.hu/hu/search?search=pacal

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE