fbpx

Az Essencia és a Salt is első alkalommal szerepel a kalauzban, ezzel Budapesten összesen hét Michelin-csillagos étterem működik – jelentette be a Michelin Hungária Kft.

„Mindkét étterem csodálatos példája Budapest dinamikus éttermi szférájának. Nemcsak kiváló fogásokat kínálnak, hanem valami extrát is, miközben tiszteletben tartják a magyar konyha hagyományait”

– méltatta a két éttermet Gwendal Poullennec, a Michelin-kalauz nemzetközi igazgatója.

Mi a titok a Michelin-csillagig vezető úton?

Az Essencia éttermet Tiago és Éva Sabarigo vezeti: Tiago séf portugál származású, míg felesége, Éva magyarországi születésű. Az egyszerre stílusos és családias étterem menüje mindkét kultúra önfeledt ünneplését ötvözi.
A Salt Budapest Tóth Szilárd séf-tulajdonos ötletéből született. Az okosan felépített és kreatív menü számos technikát alkalmaz, mint például az erjesztés és pácolás folyamata. A séf-tulajdonos fenntartható gasztronómia iránti elköteleződésének köszönhetően az étterem zöld jelölést is kapott.

Hat új budapesti étterem a Michelin Plate-n


  A Michelin-kalauz kritikusai hat új étteremmel is kiegészítették egyúttal az ajánlott Michelin Plate helyek listáját. Ezek között megtalálható a Hoppá! Bistro számos törzsvendéggel; a Felix, amely ötvözi a kifinomult főzési technikákat és a feltűnő építészeti elemeket; a Stand25 Bisztró (a Stand kistestvére), amely új helyszínnel újra felkerült a listára; az elegáns Spago by Wolfgang Puck, ahová mindenki kiöltözik; a Rumour, ahol a kreatív menüt a konyha körül kialakított nyílt pultnál szolgálják fel; valamint az elegánsan modern Pasztell, ahol a legmodernebb konyhában kísérhetjük figyelemmel a séfek munkáját – áll a közleményben.

Gratulálunk a kiemelkedő munkájukhoz az új Michelin-csillagos és Michelin Plate díjazottaknak, akik zöme évek óta a Matusz-Vad Zrt. partnere, és akikhez rendszeresen szállítunk prémium húsokat és egyéb prémium élelmiszereket!

Forrás: MTI

Fotó: Essencia/ facebook, Salt/facebook


Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE