fbpx

Szendvicsezőből indult, majd a környék egyik legjobb vendéglátó egysége lett a főleg olasz ételekkel operáló Mimó Étterem. Kilencven másodperces nápolyi pizzák és fantasztikus tészták készülnek a pilisi konyhán, mi pedig kettőt is megkóstoltunk!

A Mimó kezdetben egy kis szendvicsezőnek indult, ám hamar kinőtte magát. Mivel a tulajdonos, Juhász Árpád mindig is az olasz konyha szerelmese volt, és mivel akkor Esztergomtól a 2. kerületig sehol nem adtak igazán jó pizzát, adta magát a gondolat, hogy betöltse a piaci rést. Háromnegyed évvel, rengeteg átalakítással, egy milánói tanfolyammal, és egy fatüzelésű kemencével később pedig újra nyitotta kapuit. Ekkor már fiával, Áronnal az oldalán, aki egészen kiskorától tudta, hogy egyszer édesapja nyomdokaiba szeretne lépni.

Fotó: Horváth – Szekeres Anna
Videó: Horváth-Szekeres Anna

Átutazókból törzsvendégek

Az új koncepció fogadtatása remek volt, marketingre azóta sem költenek igazán, inkább a szájhagyomány lassabb, de hosszútávú hatásában hisznek. Jelenleg 18-féle pizza, 8-féle tészta és több, tengergyümölcseivel készült fogás is található az étlapon. Hagyományos, nápolyi pizzát készítenek, melyek 90 másodperc alatt sülnek tökéletesre. A feltétek tekintetében is a tradíciókat követik, és szerencsére ezek is a legnépszerűbbek, így náluk nem találni hawaii, vagy húsimádó pizzát. Hatalmas kemencéjükben egyszerre 7 pizza is elfér, amiből naponta átlag 50-60 kerül tányérra. A tészták közül egyértelműen a különlegesebb hozzávalókkal készült fogások a legnépszerűbbek, hiszen a környéken azóta sem akadt versenytársuk. Mivel lokációjuknak köszönhetően vendégeik egy része az átmenő forgalomból ered, így az olasz ételek mellett akad pár magyar klasszikus is, a heti menüjük pedig teljes mértékben nemzetközi.

Fotó: Horváth – Szekeres Anna

Prosciutto crudo és Calamarata garnélával

A pizza tésztája tökéletesen vékony, a széle pedig pontosan olyan ropogós, ahogy az olaszok azt kitalálták. Mivel én abszolút a „kevesebb, több” elvét vallom, így örömmel láttam, hogy a pizza nincs roskadásig megpakolva, mindenből csak annyi kerül rá, amitől finom, komplex lesz az eredmény, mégsem telít el kellemetlenül. A paradicsomszósz kellemesen édeskés ízét jól ellensúlyozta a füstölt sonka jellegzetes sóssága, a rukkolától pedig kapott egy üde lecsengést. Aki tehát jó pizzára vágyik, az egész biztosan nem fog csalódni a Mimó falai között.

Fotó: Horváth – Szekeres Anna

A nap meglepetése azonban egyértelműen a tészta volt, több okból kifolyólag is, amiből az egyik a tálalás. Azt gondolom, hihető, mikor azt mondom, hogy igen sok étteremben megfordulok, nem csak a munkámból adódóan, de civilben is, de ilyen szép tányért így sem tudom mikor láttam utoljára. Ez szorosan összefügg azzal, hogy Áron az elmúlt években a szakma őszinte szerelmese lett, a fine dining pedig különösen közel áll a szívéhez, így nagyon élvezi, hogy itt teljes mértékben kiélheti kreativitását és kísérletező kedvét. De hát mit sem ér a külcsín belbecs nélkül, ugyebár. Nos, itt szó sincs ilyesmiről, ugyanis az étel legalább olyan kifogástalan volt, mint maga a tálalás. A szósz sűrű, krémes, telt ízű, mégsem nyomta el a tengeri alapanyagokat. Nagyon intenzív ízekkel dolgozó, hibátlan étel, ami után ráadásul biztos, hogy egy jó darabig nem leszel éhes!

Fotó: Horváth – Szekeres Anna

Álmodni csak nagyban érdemes

Az étterem és a konyha kívül-belül folyamatosan fejlődik, hogy lépést tartsanak a vendégigényekkel, és természetesen ők is folyamatosan képzik magukat. Áron szeretné, ha az éttermet egyre inkább a bisztró vonal felé tudná húzni, legvégső célja pedig, hogy egy napon Michelin-csillagos séf lehessen. Addig természetesen még rengeteget kell tanulnia, de ha ezen az úton jár, kellő kitartással még egészen biztosan szép sikerek várnak rá a szakmában. Én amondó vagyok, hogy még most látogassatok el a Mimó Étterem teraszára a főztje kedvéért a Pilisbe, mert ki tudja hol áll meg ez a fiú…#

Cím: 2084 Pilisszentiván, Szabadság út 14.

Tags: , , , , , ,
Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE