fbpx

Nem marad titokban sem a szerelmi románc, sem pedig egy-egy kedvenc fogás ma már a közösségi médiában. Kiderült, mi az, amit imádnak a sztárok, celebek, és használnak a gasztronómia szerelmesei az ételeikben.

A kecskesajt az, ami zászlós hajó volt az alapanyagok között az elmúlt egy-két évben. Szinte nincs is olyan étel, amit ne dobna fel, ízesítene, színesítene és tartalmasabbá tenne. Épp úgy illik a gyors tészták tetejére, mint az édes szilvaragura vagy a grillezett dinnyére, és a klasszikus, kevert salátákra is. Ma már divattá vált kecskesajtot enni, de ez a jobbik divathullámok egyik, mert ez egészséges és isteni egyszerre!

www.pixabay.com

Kik azok a sztárok, akik kecskesajtot esznek?

A sor hosszú lenne, de néhány ismert színész, modell és világutazó mindig ajánl egy-egy sajtos ételt a friss posztjaiban, ahol „csak úgy előkap” egy adag krémes kecskesajtot. De mégis, honnan tudnánk előkapni, és miért is volna a hűtőnkben állandóan egy darab kecskesajt? A választ erre a kérdésre pontosan nem tudhatjuk, de azt igen, hogy mi hogyan szerzünk be. Itt jegyezném meg, hogy a kecskesajt tökéletesen fagyasztható kis adagokban, így a hét elején csak elő kell vennünk egy új csomagot belőle.

Nem is kell más, csak sült zöldség és egy adag kecskesajt, pirított olajos magvak, pár csepp hidegen préselt olaj, és máris kész a tökéletes ebéd. Na jó, még egy vastag szelet pirított kovászos kenyér azért jól esik mellé. Tehát, a párosítás nem véletlen, mert a könnyű, vitamindús zöldségek mellé jól illik a lágy és fehérjedús kecskesajt, ami a diétázóknak sem utolsó szempont. Laktat, táplál és vacsorára is ehetjük, nem mellesleg, nagyon egyszerű fogás.

Tudtad? A kecskesajt íze enyhén fanyar, de kellemesen édeskés utóízzel találkozunk a végén és közepes sóssággal. Felfedezhető benne némi savanykásság is a tejsavbaktériumok miatt, ami által elég belőle egy kevés is, hogy ízesítse az egész ételünket.

www.pixabay.com

Fogyj le kecskesajttal!

Nem vicc, tényleg megtörténhet, mivel a kecskesajt erre alkalmas alapanyagunk. Nézzük, mi minden van benne!

A kecskesajt zsírtartalma jóval alacsonyabb a tehénsajtnál, ami számokban azt jelenti, hogy 6,9 gramm telített zsírsavat tartalmaz, míg a tehénsajt 28 grammot. Így jóval könnyebben emészthető és gyorsabban áthalad a szervezeten. Aki szálkásodni, izmosodni szeretne, az is bátran nyúljon érte, mert magas fehérjetartalma van, ami táplálja a szép idomokat. Mindennek pedig azért örülhetünk, mert nem csak táplál, de megelőzi a cukorbetegséget, ráadásul javítja az inzulinrezisztenciát is. A kecske növényevő, mégis több vitamint tartalmaz a kecsketej, mint a tehéntej. A- és K-vitaminban, valamint folsavban és a niacinban gazdag. Gyakran adják kisebb gyerekeknek is naponta egy-egy pohárral a kecsketejet a csontfejlődésért, a lányok pedig a hormonháztartás beállítása miatt isszák rendszeresen.#

Tags: , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE