fbpx

Ahogy arról már korábban is írtunk, mindannyiunk nagy örömére két év kihagyás után ismét megrendezésre került a nagy sikerű Gasztro Fesztivál. A rendezvénynek ezúttal is a Millenáris Park adott otthont, amiről ezúttal videós beszámolóval érkeztünk!

Mi sem mutatja jobban azt, hogy mekkora igény van az ilyen jellegű eseményekre, mint hogy már az első, pénteki napon is óriási volt az érdeklődés. A fesztivál 10 órától várta az érdeklődőket, fél óra múlva már hosszú sorok kígyóztak a jegypénztáraknál, délre pedig szinte tele volt a park. A szakma képviselői mellett ugyanúgy megfértek a szerelmesen andalgó párok, mint a kisgyermekkel érkező családok.

Kép: Facebook/GourmetFesztival

Rendhagyó alapanyagok, klasszikus receptek

A Gourmet Fesztivál idei témája az örökség volt, amit mindenki a maga szájíze szerint értelmezhetett. Ennek fényében változatosságban és kreatív megoldásokban nem volt hiány, alig akartam elhinni, milyen szép tányérok készültek. Volt, aki az anyukája receptjét értelmezte újra, megint más a hazája kedvenc fogását bújtatta új köntösbe. A kínálat és a különböző bódék felől szálló illatok szédítő egyvelegében szinte lehetetlen volt választani, én azt kívántam, bár két üres hassal jöttem volna. 

Természetesen elsők között érkeztünk, hogy még a legnagyobb forgatag és nyüzsgés előtt csíphessük el kedvenc séfjeinket. Beszélgettünk többek között Sárközy Ákossal, aki erős nyarat és sok turistát jósol az idei szezonra. A fesztivál alatt egyébként a gyerekei segítették a munkáját, így a 93-as standnál végig igazi családi hangulat uralkodott.

Kép: Facebook/GourmetFesztival

MINDEN, mi szem-szájnak ingere

Endrődi Péter a Yama oldaláról, míg Osama Kutaini a Byblos részéről arról meséltek nekünk, mit jelent az örökség a japán és libanoni konyhában. Előbbinek kihagyhatatlan signature fogása a tom yum leves, ami szerencsére egész évben kapható az Október 6. utcában. Utóbbinak a mezze válogatásáért voltunk oda. A kortárs tajvani bisztrót üzemeltető Keve Marci pedig a távol-keleti utcai bódék ismert fogásait mutatta be. Aki szereti az egzotikus ízeket, feltétlenül keresse fel budai egységét, mert van mit kóstolni!

Fotó: Szekeres Anna

Krasznai Norbert szerint, aki a nemrégiben nyílt Fleisher Restobar élén dolgozik, a vegán ételeké a jövő, így a Gourmet Fesztiválra hozott fogásainak egy része is kizárólag növényi alapanyagokból készült. Nekem nagy kedvencem volt a petrezselyem emulzióval tálalt, sóágyon sült zeller, amit egy darabig még biztosan emlegetni fogok.

A Four Seasons, azon belül is a Kollázs csapatát erősítő Győrffi Árpád a nemzetközi viszonylatban is nagy problémát jelentő munkaerőhiányról mesélt nekünk. Emellett kiemelte, hogy bár a járvány őket is nagyon megviselte, a lezárásokat igyekeztek előnyükre formálni és több területen is sikerült megújulniuk. Az örökség fogalma náluk elsősorban az alapanyag választásában valósult meg.

Ha kíváncsiak vagytok, milyen ételeket hoztak a legmenőbb éttermek, hogyan készülnek a szezonra a topséfek, és persze, hogy mi mindent ettünk, akkor a katt a videóra!

Tags: , , , , ,
Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE