fbpx

Akár a munkavállaló, akár munkaadók számára is megoldást jelent egy új applikáció. Akár még ma egymásra találhatnak.

A Giggle alkalmazással egyszerűen, akár aznapra is találhatsz munkát.

A vállalkozások számos problémával kénytelenek szembesülni. A korona vírus járvány kirobbanása előtt sem volt megfelelő humánerőforrás, a vendéglátásban viszont a pandémia még inkább tovább rontotta a helyzetet. A munkaerő jelentős része bizonytalannak érezte a szektort, ezért nagy százalékban hagyták el a pályát. Ehhez még hozzá tevődik a gazdasági helyzet, ami a vendéglátás és a turisztika kaotikus állapotát eredményezte. Azok a szakmabeliek, akik máshol találták meg a számításukat, egyáltalán nem tértek vissza, az utánpótlás pedig nem érkezett megfelelő mennyiségben a szakmába.

Fotó: unsplash.com

Óriási vákuumhelyzet alakult ki

A vendéglátásban megmaradt szakembereknek, egy egyensúlyát vesztett piacon kell boldogulniuk. Kétségtelenül a legjobb, legbiztonságosabb munkahelyeket keresik, ahol megtalálhatják az anyagi számításaikat is. Ennek az eredménye a soha nem látott méreteket öltött fluktuáció. Ez se a munkaadóknak, se a munkavállalóknak nem ideális. Az egyén és a vállalkozás is – instabil körülményekkel – képtelen helytállni.

A vendéglátó- és turisztikai szektorba érkező friss munkaerő, akik éppen, hogy elhagyták az iskolapadot, ugyancsak nem jelentenek megoldást. Megfelelő gyakorlat nélkül, valójában a mélyvízbe dobják őket, mert nincs más megoldás. Ez természetesen a szolgáltatások színvonalának csökkenését eredményezi.

Fotó: pixabay

A munkaerőhiány égető probléma

Ugyan az alkalmi munkák iránt megnőtt az igény és sokan szaktudás nélkül, helyezkednek el, a vállalkozások még egy problémával szembesülnek. Ahhoz, hogy a munkaerőpiacon meg tudják mutatni magukat, toborozniuk, hirdetniük kell. Bármilyen platformon is végzik ezt a tevékenységet, a költségek komolyan megemelkedtek, viszont az eredmények jórész elmaradnak.

A munkaadóknak sok esetben azzal kell szembesülni, hogy a munkát elvállalók meg sem jelennek már az első beszélgetésen. A másik tipikus jelenség, mikor a már felvett munkavállaló az első nap sem jelenik meg a munkavégzésre. A vendéglátóhelyek esetében az is rendszeresen előfordul, hogy néhány nap vagy hét után, a munkavállaló se szó, se beszéd, de felmond. Ekkor újra kezdődik a keresgélés, újra energiát és anyagi forrást kell biztosítani arra, hogy egy adott egység megfelelő létszámmal rendelkezzen.

Foto: Giggle

A Giggle megoldást jelenthet

Az előzőekben felsorolt problémákat ismerte fel egy, az iparági nehézségeket testközelből ismerő hazai csapat. A magyar startup által kifejlesztett platform alapjaiban változtathatja meg a munkaerőpiacot. A klasszikus csatornák egyszerűen nem hatékonyak, ezért egy hiánypótló platformot fejlesztettek, ami a Giggle.hu.

Lényege, hogy függetlenséget kereső munkavállalókat párosít – munkaerőt igénylő vállalkozásokkal. A kiválasztás átláthatóságát értékelésekkel és egységesített profilokkal segítve, digitális megoldást alkottak. Többezer regisztrált felhasználóból eddig összesen 7 évnyi munkát végeztek el munkavállalóik, 41 partnernél. Munkaerő akár 24 órán belül rendelkezésre állhat az értékelések alapján. A cég építését több kiemelkedő külföldi és hazai befektető, többek közt Jared Schreiber amerikai unikornis alapító, Csillag Péter a Starschema alapítója, és Fülöp András a Deloitte korábbi elnök-vezérigazgatója támogatja. A csapat nemzetközi ambíciókkal is rendelkezik, terveik között szerepel ez év során legalább egy külföldi piacon is megvetni a lábukat.

Sebestyén Ádám társalapító: Külföldön már több országban bizonyított a Giggle munkaplatform modell. Lehetővé teszi, hogy annyi munkaerőt foglalkoztassanak a munkaadók, amennyire éppen szükségük van. Akár 24 órán belüli toborzással munkavállalóhoz juthatnak a gördülékeny működést elősegítve. A startup automatizálja a toborzást, a megadott időszakra elérhető előszűrt munkavállalókat biztosítva partnereinek, hirdetési költségek nélkül sikerdíj alapon.

a giggle segítheti a vendééglátósok munkáját
Fotó: unsplash.com

A Giggle működése

Célpiacai közé tartoznak a diákmunkások, a munkakeresők, az alkalmi munkákból élők, valamint a főállás mellett dolgozók egyaránt. A Giggle munkavállalói teljesen átlátható, érthető módon értesülnek az aktuálisan elérhető munkákról. Lehetőségük van értékeléseket olvasni a munkaadókról, olyan műszakokat is választani, amelyek hetekre vagy órákra előre illeszkednek a személyes időbeosztásukhoz. A rendszer képes arra, hogy megtalálja a megfelelő munkaerőt, és kizárja azokat a személyeket, akik nem megbízhatóak. Ezzel rengeteg időt, még több energiát, és anyagi ráfordítást lehet megspórolni.

Birizdó Ádám társalapító: A Giggle értékelő rendszer biztosítja, hogy a kedvelt, vagy ideális munkavállalók visszatérjenek, ezáltal nem csak rövid távra biztosítva munkaerőt partnereiknek. Miközben a munkát elvégzőket jutalmazzák, kizáráshoz vezethet, ha valaki nem jelenik meg az adott helyen a megbeszélt időpontban. Ezáltal javítva a több iparágban növekvő megbízhatósági problémát. A munkáltatói értékelések útján a rendszer segít továbbá abban, hogy a kimagasló teljesítményt nyújtó munkavállalókat kimagasló kondíciók mellett tudjanak dolgozni.

A startup óriási előnye, hogy feltételeivel inaktív képzett és releváns munkavállalókat is mozgósít. Az új munkavállalók hatékony integrálása a szervezetbe ugyancsak nagy prioritást jelent. A munkakeresők számára rugalmas, átláthatóbb munkavállalást és gyors pénzkereseti lehetőséget biztosít. Ezáltal az állandó munkatársak sem válnak túlterheltté, biztosítva a hosszabb távú stabil működést.

Tags: , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE