fbpx

A branzino, más néven tengeri süllő, egy sósvízi hal. Húsa fehér, rendkívül ízletes, fehérjében gazdag. Remek, könnyed nyári fogás készíthető belőle pillanatok alatt.

Hozzávalók: (4 főre)

A branzino elkészítése:

Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat egy fél citrom levével és a bazsalikommal. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

A paradicsomot, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Az olívabogyót felszeleteljük, és a többi zöldséghez keverjük. Kis kockákra vágjuk a feta sajtot és azt is hozzáadjuk.

Kivesszük az öntetet a hűtőből, a salátára öntjük, sózzuk, borsozzuk. Óvatosan elkeverjük, nehogy összetörjön a sajt. Két órára visszatesszük a hűtőbe.

A halat bedörzsöljük olívaolajjal és forró serpenyőben bőrrel lefelé kezdjük el sütni.  5-6 másodpercig lenyomjuk, hogy lapos maradjon. Mérsékeljük a lángot, pár perc alatt ropogósra sütjük a bőrét, sózzuk, megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is, ügyelve, hogy ne süssük túl, nehogy kiszáradjon!

A salátával együtt tálaljuk.#

Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE